Monsen på villspor, sesong 2 (4:6)

Uke 48 NRK1 lørdag 3. desember kl 19.55

Lars Monsen blir satt av ved en bre på høyfjellet. Det er sommer, men det blir likevel en tur med skredfare og overraskende vær.

Monsen på villspor, sesong 2 (4:6)

Lars Monsen får bruk for ski, selv om det er midt på sommeren

Foto: Rune Malterud / NRK

Når Lars tar av seg bindet for øynene, blir han blendet av sol og hvite vidder. På startstedet står hunden Russel sammen med en brefører. Han kommer til å gå sammen med Lars så lenge han befinner seg på breen. Breføreren kommer kun til å gripe inn dersom Lars skulle gjøre noen dårlige vurderinger.

Selv om Lars er fjellvant, blir alt mye vanskeligere når været forandrer seg så fort i fjellet.

Om serien

Lars Monsen vet ikke hvor han befinner seg, vet ikke hva han har i sekken og ikke hva som venter ham. Det eneste han vet, er at han må overleve, finne ut hvor han er og nå målet innen tidsfristen. Hvis ikke blir han hentet ut av villmarka.

Med bind for øynene og høy musikk på ørene blir han fraktet til ulike områder i Norden hvor han aldri tidligere har vært på tur. Samtidig flyr programleder Anne Rimmen til det som er målet for turene. Her følger hun Monsens bevegelser på GPS, sammen med en villmarksekspert.

Utstyret han får med seg varierer, det samme gjør utfordringene som foregår i hele spekteret av villmark, fra fjell til skog og hav. I første sesong rakk Monsen fram på alle turene. Nå har teamet jobbet hardt for å finne utfordringer som kan få villmarkseksperten ut av komfortsonen.

Seerne kan delta

Parallelt med at Monsen forsøker å finne ut hvor han er og hvor han skal, kan seerne gjøre det samme. Det er utviklet et eget kart der publikum kan gå inn, velge seg et område og sende inn sitt svar. I løpet av sendingen blir det trukket tre vinnere.