NRK Meny
Normal

Monsen på villspor, sesong 2 (3:6)

Uke 47 NRK1 lørdag 26. november kl. 19.55

I et hjørne i helikopterhangaren står Lars og skifter, fortsatt med bind for øynene. Klærne han har fått beskjed om å ta på seg, er tunge og store. Det er ikke noe undertøy, og istedenfor sokker er det spon av bast.

Monsen på villspor 2

Lars Monsen må på denne turen kjenne på hvordan det er på gå på langtur uten sokker i skoene.

Først på startstedet ser han selv hvilke klær det er: Vadmelsbukse, linskjorte og sko av skinn. Et ullteppe og impregnert bomullsstoff skal gjøre nytten som sovepose. Ned til minste detalj er dette kopi av det utstyret fjellfolket brukte 100 år tilbake i tid.

Det eneste han har med seg av nyere dato, er videokamera og satellitt-telefon. Størstedelen av turen skal han gjennomføre på fjellfolkets premisser. Forskjellen er bare at de neppe hadde tidspress. Han vet det ikke selv ennå, men på post 3, etter mange og lange utfordringer, ligger det en lett tursekk med det aller mest moderne turutstyret. Det spørs bare om han rekker fram dit og får brukt det.

Monsen på villspor 2

Lars Monsen har funnet en idyllisk leirplass og fått fyr i bålet.

Foto: Håvard Jenssen / NRK

Om serien

Lars Monsen vet ikke hvor han befinner seg, vet ikke hva han har i sekken og ikke hva som venter ham. Det eneste han vet, er at han må overleve, finne ut hvor han er og nå målet innen tidsfristen. Hvis ikke blir han hentet ut av villmarka.

Med bind for øynene og høy musikk på ørene blir han fraktet til ulike områder i Norden hvor han aldri tidligere har vært på tur. Samtidig flyr programleder Anne Rimmen til det som er målet for turene. Her følger hun Monsens bevegelser på GPS, sammen med en villmarksekspert.

Utstyret han får med seg varierer, det samme gjør utfordringene som foregår i hele spekteret av villmark, fra fjell til skog og hav. I første sesong rakk Monsen fram på alle turene. Nå har teamet jobbet hardt for å finne utfordringer som kan få villmarkseksperten ut av komfortsonen.

Seerne kan delta

Parallelt med at Monsen forsøker å finne ut hvor han er og hvor han skal, kan seerne gjøre det samme. Det er utviklet et eget kart der publikum kan gå inn, velge seg et område og sende inn sitt svar. I løpet av sendingen blir det trukket tre vinnere.