Monsen og hundene, sesong 4 (1:2)

Uke 7 NRK1 mandag 15. februar kl. 20.25

Lars Monsen har gitt seg selv fem år på å bygge opp hundespann, støtteapparat og seg selv. Skal han bli best, krever det langsiktig jobbing.

Monsen og hundene, sesong 4

Lars Monsen med teamet sitt under Femundløpet. Bak: handler Trine Rein og Lars Monsen. Foran: sjåfør og fotograf Ole-Johnny Myhrvold og sjefshandler Elin Berntsen.

Foto: Dogfocus / Dogfocus

Dette er fjerde og siste sesong av serien "Monsen og hundene". Første sesong ble vist i 2013.

Denne sesongen kjører Lars Monsen hundeløp i Norge, og dette er hans siste mulighet til å hevde seg i norgestoppen før han skal kjøre sitt første Iditarod. Iditarod er verdens tøffeste hundeløp og går gjennom den amerikanske delstaten Alaska hvert år.

Målet er å vinne Iditarod, men sykdom preget de første årene av satsingen. Inn i den fjerde sesongen peker pila endelig oppover. Men en storm skal sette en stopper for Femundløpet.

Monsen og hundene, sesong 4

Lars Monsen på sjekkpunkt Neiden.

Foto: Dogfocus / Dogfocus

Episode 2

Lars Monsen lå på en foreløpig fjerdeplass i Femundløpet, idet en kraftig storm stoppet hele løpet. Når det gjenstår en tredjedel av et annet tøft løp, nemlig Finnmarksløpet, ligger Monsen og hundene an til sin beste plassering noensinne. Men årets Finnmarksløp skal bli det mest krevende hittil.

Nå må Lars Monsen jakte på nye løsninger for å komme videre i satsingen mot å vinne Iditarod.

Episode 2 sendes 22. februar på NRK1.