Modig (1:7) Premiere!

Uke 1 NRK Super tirsdag 3. januar kl 18.35

Jana flyktet fra krigsherjede Aleppo da hun var bare fire år. Iranske Mahsa holdt på å drukne på sin flukt i gummibåt over Middelhavet. Begge er i Norge nå, og de er to av flere flyktningbarn vi møter den nye serien "Modig". Her får de fortelle sine personlige historier til alle NRK Supers seere.

Jana og pappa i serien Modig

Jana er den første som får fortelle sin historie i NRK Supers nye serie 'Modig'. Her er hun sammen med pappa.

Foto: NRK

Det er sterke historier vi blir vitne til i dokumentarserien "Modig", en av NRK Supers største satsinger i vinter. Felles for barna er at de har flyktet fra kriger og konflikter i sine hjemland, og at de kom til Norge med en helt annen bagasje enn de fleste norske barn har.

Men de er mye mer enn flyktningbarn: De er noens bestevenninne, lillebror, datter, sønn eller barnebarn. Og de har det samme behovet som norske barn for trygghet, skolegang, venner og en forutsigbar framtid. Nå skal de bo i Norge i noen år eller kanskje for alltid.

I serien får hvert barn fortelle sin historie. Gjennom historiene får vi innsikt i forholdene som førte dem hit og ikke minst flukten. Samtidig blir vi kjent med barn som, til tross for at de bærer med seg dramatiske opplevelser, er besittelse av en god dose pågangsmot og livsglede.

Barna og deres historier

JANA

Da Jana (6) flyktet fra en av verdens mest krigsherjede byer, Aleppo, var hun bare fire år. Pappa var med på flukten, men han dro videre fra Tyrkia til Norge og lot Jana være igjen i millionbyen Istanbul. Nå skal Jana endelig få se pappa igjen. To år etter at han forlot sin lille jente i håp om et tryggere liv i nord, skal pappa endelig oppfylle lille Janas største drøm: Å være trygg igjen, sammen med pappa!
Regi Ingvild Kristin Nielsen. Kommer på NRK Super 3. januar.

TSEGAY

Tsegay (9) visste ikke at Norge var et land en gang da han kom hit som tre-åring. Nå er Tsegay og storebror Negusse to av mange skinnende stjerner i sang- og danse-truppen Fargespill, som henter sine deltagere blant flyktninger og asylsøkere i Bergen. Snart er det klart for forestilling, og Tsegay skal gjøre flikk flakk foran 1500 publikummere i en utsolgt Grieghallen. Negusse coacher lillebror så godt han bare kan. Men klarer Tsegay å komme helt rundt uten å skade foten?
Regi Ingvild Kristin Nielsen. Kommer på NRK Super 10. januar.

MAHSA OG AMENA

Iranske Mahsa (10) rømte fra lærere som slo, og politimenn som truet. Amena (10) flyktet fra terrorister i hjembyen sin i Irak. Begge jentene var nær ved å drukne på sin flukt i gummibåt over Middelhavet. Nå er de i Norge, på samme asylmottak. Og nå skal jentene endelig lære seg å svømme. Hvis de våger seg ut i vannet…
Regi Ingvild Kristin Nielsen. Kommer på NRK Super 17. januar.

ABRAR

Abrar (9) og familien hennes måtte forlate bestemor i krigsherjede Jemen og skape seg et nytt liv i Otta, Norge. Etter fem år på asylmottak kan Abrar endelig glede seg over å flytte ut av mottaket og inn i sitt eget hjem. Det er bare ett problem: Det nye hjemmet ligger milevis unna Otta-jente og bestevenn Kathrine. Hva skjer med vennskapet når Abrar flytter? Klarer Abrar å skaffe seg en ny venn på Dokka? Hvordan er det å forlate nok ett menneske man er glad i og starte helt på nytt?
Regi Ingvild Kristin Nielsen. Kommer på NRK Super 24. januar.

JASMINA og SOFIA

Jasmina (8) og Sofia (10) er søstre med foreldre fra Ingusjetia. De er født i Norge, men føler seg ikke helt norske. Noen vil ikke leke med dem fordi de bruker hijab. Men på brytinga er alle fra forskjellige land, og her er det greit å være annerledes. Nå skal de på årets første stevne, og Jasmina gruer seg veldig. Hun synes det er skummelt. Vil hun bryte uten å skade seg?
Regi Silje Steine. Kommer på NRK Super 31. januar.


MUSTAFA

Mustafa (6) kom til Norge fra Syria for seks måneder siden, og han går i velkomstklasse for å lære seg norsk. Nå har han lært så mye at han er klar for å begynne på en vanlig norsk skole. Han gruer seg veldig, for vil han vi få venner på den nye skolen? Han synes det er vanskelig å få venner i Norge og føler seg ensom.
Regi Silje Steine. Kommer på NRK Super 7. februar

IMAN

Hander om to søstre fra Irak, er under opptak.
Regi Silje Steine. Kommer på NRK Super 14. februar.