Informasjon fra NRK

Midnattssol (1:8) – premiere!

Uke 20 NRK1 mandag 15. mai kl. 21.30

En fransk politikvinne står overfor en nådeløs seriemorder med en makaber plan og en smertefull fortid. Det skjer i Kiruna.

Mørkhåret kvinne med sår i panna

Leïla Bekhti spiller den fransk-algirske politibetjenten Kahina Zadi.

Foto: Photo by Ulrika Malm

Den svensk-franske thrillerserien foregår, som tittelen antyder, i midnattssolens land.

Leïla Bekhti spiller den fransk-algirske politibetjenten Kahina Zadi, som reiser til Kiruna for å etterforske et mord på en fransk statsborger.

Hun og den svensk-samiske aktoren Anders Harnesk (Gustav Hammarsten) starter en etterforsking som snart får svimlende proporsjoner.

Samisk kvinne på en benk foran en innsjø

Artisten Sofia Jannok skuespillerdebuterer i «Midnattssol».

Foto: Photo by Ulrika Malm

Franskmannens død viser seg å være det første i en serie symbolladede mord, der alle kan være morder eller offer. Kahina og Anders oppdager at det bak drapene ligger gjemt en ti år gammel hemmelig konspirasjon, som involverer mange av bygdas innbyggere.

Første episode

En mann blir drept på bestialsk vis. Ugjerningen skjer utenfor Kiruna, og da offeret viser seg å være fransk, ber de svenske styresmaktene om hjelp fra hans hjemland. Politbetjent Kahina Zadi ankommer bygda og får en innføring i forholdene av Burlin (Peter Stormare).

Mann med skjegg i brun jakke med vidde i bakgrunnen

Peter Stormare spiller Burlin.

Foto: Photo by Ulrika Malm

SVTs dramasatsing er i hundremillionersklassen. Den er hyllet av kritikere og har vunnet flere priser for både manus og regi

Hvem er hvem i Midnattssol? Sjekk SVTs oversikt her.