Informasjon fra NRK

MGPjr 2019 – FINALE!

Uke 21, lørdag 25. mai kl. 19.50.

Både KEiiNO og Julie Bergan står på MGPjr-scenen den 25. mai. Årets tema er dominoeffekt: Det du gjør i dag kan også ha effekt på hva du gjør om 10 år. Velkommen til Telenor arena den 25. mai!

En gruppe unge mennesker med og uten instrumenter

DOMINOEFFEKT: Det handler om ikke å gi opp, men å tenke at hver dominobrikke er en dag som kan være med å forme framtiden.

Foto: NRK

10 dyktige finalister står klare for å innta Telenor Arena og publikums stuer den 25. mai.

Årets finalister har mye på hjertet og mange ulike temaer tas opp. Fellesnevneren er at dominoeffekt kan påvirke alle: En drøm kan bli til virkelighet!

Pauseinnslag

Melodi Grand Prix 2019

PÅ SCENEN: KEiiNO kommer rett fra Tel Aviv og skal være pauseinnslag i årets MGPjr.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

KEiiNO kommer rett fra Tel Aviv og skal være pauseinnslag i MGPjr på lørdag.

I 2010 deltok Alexandra Rotan fra KEiiNO i MGPjr i med låta «Det vi vil». Hun gleder seg til å stå på scenen i Telenor Arena på lørdag.

– Årets finalister er utrolig bra! Og jeg liker spesielt godt at mange av låtene har viktige budskap som alle trenger en påminnelse om av og til. Jeg gleder meg til å møte dem!, sier hun.

Ung, smilende jente før og etter

FØR OG NÅ: Alexandra Rotan i 2010 og 2019. Hun deltok i MGPjr som låtskriver i 2010 og har jobbet målbevisst siden. Snart representerer hun Norge i Eurovision 2019.

Foto: NRK

– Hvilket forhold har du til MGPjr?

– Jeg var fast tilskuer fra sofakroken under hver MGjr og hadde en drøm om å stå på den scenen en vakker dag. Det virket ganske usannsynlig at jeg skulle være med, men jeg er en jente med ståpåvilje og drømmer, og jobber hardt for å nå disse!

– Hvordan føltes det da du ble ropt opp til superfinalen i MGPjr?

– Jeg var utrolig nervøs, og trodde ikke jeg skulle bli ropt opp. Det var så mange andre dyktige deltakere som også kunne få den plassen, så det var utrolig stort at jeg var en av de fire!, sier Alexandra Rotan fra KEiiNO.

Ung jente før og nå

FØR OG NÅ: Julie Bergan kom med som danser i MGPjr i 2008, men nådde aldri opp som låtskriver. Hun ga likevel aldri opp troen på at hun skulle jobbe som artist. Her fotografert på audition i 2008, og som den artisten hun er i dag. – Min største drøm var å få være med i MGPjr, sier Julie Bergan til NRK.

Foto: Julia Håkansson / NRK/Warner Music

– Ikke gi opp!

Også Julie Bergan står på scenen i Telenor Arena lørdag 25. mai. Hun sendte inn låter til MGPjr hele tre ganger uten å bli plukket ut, men til slutt kom hun med som danser.

– Det var alltid min største drøm å få være med i MGPjr både som sanger og danser. MGPjr har vært en stor inspirasjon for meg på veien til å bli artist, sier Jule Bergan.

– Hva vil du si til de barna som prøver og prøver, men som ikke blir plukket ut til MGPjr?

– Fortsett med å prøve! Ikke gi deg! Gjør motgang om til motivasjon og inspirasjon til å bli bedre, og til å utvikle seg. Og det aller viktigste: For at alle andre skal tro på deg, er det viktig å ha tro på seg selv. Du må vise at dette er noe du vil også til dem rundt deg, sier Julie Bergan.

Musikalske forbilder

– Vårt mål er å lage gode musikalske forbilder for norske barn og unge. Ved siden av de 10 dyktige bidragene er vi glade for at vi har med oss voksne artister som representerer nettopp dominoeffekt. Alexandra Rotan i KEiiNO og Julie Bergan ga ikke opp artistdrømmen, og se hvor de er i dag!, sier prosjektleder Eva Rutgerson Bie.

Programlederne

I år som i fjor er Sigrid «Siggen» Velle Dypbukt og Mikkel Niva dedikerte programledere. De skal lede publikum gjennom et fartsfylt show for hele familien.