NRK Meny
Normal

Mesternes Mester, sesong 6 (1:10)

Uke 1 NRK1 lørdag 3. januar kl. 19.40

Premiere! Tora Berger, Mini Jacobsen og ni andre tidligere idrettsstjerner kjemper om å bli Mesternes Mester i den sjette sesongen av seersuksessen.

Mesternes mester, sesong 6

Deltagerne i den sjette sesongen av Mesternes mester. Fra venstre: Skiskytter Frode Andresen, skihopper Lars Bystøl, langrennsløper Marit Mikkelsplass, svømmer Aleksander Hetland, syklist Monica Valen, langrennsløper Pål Gunnar Mikkelsplass, fotballspiller Mini Jacobsen, fotballspiller Harald Martin Brattbakk, kiter Kari Schibevaag, skiskytter Tora Berger og kickbokser Mette Solli.

Foto: Roy Darvik / NRK

11 tidligere idrettsstjerner har satt seg på flyet fra Oslo til Italia, for å være med på årets mest spennende mesteroppgjør.

I løpet av 10 programmer skal de leve sammen og konkurrere mot hverandre samtidig som de skal kjempe seg gjennom 30 knalltøffe konkurranser. Til slutt kåres en ny vinner av Mesternes Mester.

Opptaksstedet for årets konkurranse er på idylliske Sicilia. Deltagerne kommer fra forskjellige idretter og kjenner ikke hverandre fra før- bortsett fra ekteparet Mikkelsplass og Rosenborg-radarparet, Harald Martin Brattbakk og Mini Jakobsen.

Det er likevel en livlig gjeng som flytter inn i den herskapelige villaen i byen Castellvetrano, i provinsen Trapani, nordvest på Sicilia.

1. episode

Allerede fra første startskudd får deltakerne kjenne på sin egen og konkurrentenes fysiske form. I den første konkurransen er det ”bakkeløp”, og deltagerne skal løpe opp en bratt bakke på vanskelig underlag. For hver runde går en deltager ut helt til vi står igjen med en vinner. Her gjelder det altså ikke å komme først i hver runde, men å ikke komme sist.

Den andre konkurransen er en nykommer i Mesternes Mester. Deltagerne skal stå under en beholder som er lekk. Deretter må de dekke over bunnen på beholderen med en plate. Når beholderen er tom, er deltageren ute av konkurransen. Den som står igjen til slutt med vann i beholderen sin, vinner ”henda i været”.

Den tredje konkurransen er klassikeren ”90 grader,” hvor deltagerne må stå i 90 grader og trosse melkesyre og smerter helt til de ikke makter mer. En konkurranse alle deltagerne gruer seg til fordi de vet den gjør så vondt.

Det er ingen natt-test i program 1, men deltagerne tar med seg poengene fra program 1 videre inn i program 2.

Om serien

I hvert program skal deltakerne gjennom tre krevende øvelser som vil sette alle deres evner på prøve- det være seg fysisk eller mentalt. Etter de tre konkurransene må den deltakeren som ligger nederst på poenglista velge ut en av de andre som motstander til ”natt-testen”. Dette er en vinn eller forsvinn-konkurranse som avgjør hvem som får være med videre. Etter ti programmer får vi vite hvem som blir kåret til den sjette vinneren av ”Mesternes Mester”.

Sesong 5 av Mesternes Mester vant Gullruten i 2014 for beste reality/konkurranse

Årets deltagere

Fotballspiller Mini Jakobsen (49) kan skilte med 98 mål for Rosenborg og 11 for Norge, 7 seriemestertitler, 4 cupmestertitler og 2 VM-sluttspill. Han har spilt 65 landskamper for Norge.

Mesternes mester, sesong 6. Mini Jacobsen
Foto: Roy Darvik / NRK

Kiter Kari Schibevaag (36) ble verdensmester i snøkiting 9 ganger, og 7 ganger i kitesurfing. Hun er Norges første sammenlagtvinner i verdenscupen i drageseiling, og den eneste i verden som har dominert på både vann og snø.

Mesternes mester, sesong 6. Kari Schibevaag
Foto: Roy Darvik / NRK

Skihopper Lars Bystøl (36) ble verdensmester i skiflyging i Kulm i 2006. Under OL i Torino i 2006 var vossingen den eneste hopperen til å vinne medalje i samtlige hoppøvelser, blant annet gull i normalbakke.

Mesternes mester, sesong 6. Lars Bystøl.
Foto: Roy Darvik / NRK

Langrennsløper Marit Mikkelsplass (49) har fått sølv i hele 3 OL deriblant på Lillehammer I 1994. Hun har også 3 VM-medaljer, er 16 ganger norgesmester og har 1 kongepokal.

Mesternes mester, sesong 6. Marit Mikkelsplass.
Foto: Roy Darvik / NRK

Langrennsløper Pål Gunnar Mikkelsplass (53) ble verdensmester 2 ganger for Norge, vant OL-sølv individuelt i Calgary i 1988, i tillegg tok han 3 verdenscupseiere.

Mesternes mester, sesong 6. Pål Gunnar Mikkelsplass
Foto: Roy Darvik / NRK

Kickbokser Mette Solli (40) er verdensmester i kickboksing 8 ganger, har vunnet 8 verdenscupgull, 4 EM-medaljer, 8 NM-gull, og 2 kongepokaler. I 2004 ble hun Norges første kvinnelige proffverdensmester i fullkontakt kickboksing, en tittel hun forsvarte i 6 år.

Mesternes mester, sesong 6. Mette Solli
Foto: Roy Darvik / NRK

Skiskytter Frode Andresen (41) har 3 olympiske medaljer på like mange OL. Skiskytteren ble norgesmester 2 ganger og verdensmester hele 4 ganger - blant annet på hjemmebane i 2000.

Mesternes mester, sesong 6. Frode Andresen.
Foto: Roy Darvik / NRK

Svømmer Aleksander Hetland (32) svømte inn til 19 NM-gull, 1 kongepokal og 7 EM-medaljer. I det aller siste mesterskapet ble han Norges første verdensmester i kortbane.

Mesternes mester, sesong 6. Aleksander Hetland
Foto: Roy Darvik / NRK

Syklist Monica Valen (44) har 35 internasjonale seiere, 1 sammenlagtseier i verdenscupen, 11 NM-gull og 3 kongepokaler. Hun skrev historie på Sicilia i 1994, da hun som første norske syklist ble verdensmester I landeveissykling.

Mesternes mester, sesong 6. Monica Valen
Foto: Roy Darvik / NRK

Fotballspiller Harald Martin Brattbakk (44) gjorde karriere for Rosenborg og Celtic. Med 75 kamper i Champions League, 10 seriemestertitler (i 3 land), 3 cupmestertitler og 5 sesonger som toppscorer, er han Norges nest mestscorende fotballspiller gjennom tidene.

Mesternes mester, sesong 6. Harald Martin Brattbakk
Foto: Roy Darvik / NRK

Skiskytter Tora Berger (33) har gitt Norge 2 OL-gull, 19 pallplasseringer i VM, 28 individuelle enkeltseiere og 1 sammenlagtseier i verdenscupen. I 2013 vant hun medalje i alle 6 øvelsene i VM, og vant 8 av 8 mulige verdenscup-troféer.

Mesternes mester, sesong 6. Tora Berger.
Foto: Roy Darvik / NRK