Hopp til innhold

Melodi Grand Prix: Sistesjansen

Lørdag 12. februar kl 19.55 skal det kjempes om den aller siste finalebilletten i Melodi Grand Prix 2022. Anna-Lisa Kumoji showcaser sin finalelåt for første gang og Wig Wam skal rocke MGP-scenen med en forrykende mellom-act.

I «Sistesjansen» lørdag 12. februar skal Maria Mohn, TrollfesT, Kim Wigaard og Mari Bølla kjempe om den aller siste finalebilletten. Anna-Lisa Kumoji fremfører også sin forhåndskvalifiserte låt.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Anna-Lisa Kumoji: «Queen Bees» (forhåndskvalifisert)

Anna-Lisa Kumoji
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Olli Äkräs, Alan Roy Scott, Elsbeth Rehder og Anna-Lisa Kumoji

Anna-Lisa (31) fra Asker/Drammen er utdannet på Bårdar-akademiet og har mange års erfaring som profesjonell sanger, skuespiller, dubber og musikalartist. Blant annet har hun hatt roller i «The Book of Mormon», «Flashdance» og er nå aktuell i rollen som Anita i «West Side Story». Hun har også hatt flere film- og TV-roller og er stemmen i en rekke filmer. I 2019 ble hun finalist i «All Together Now» på TVNorge, og ikke minst gullfinalist i Melodi Grand Prix med låta «Holla» samme år. I fjor var Anna-Lisa å se i Stjernekamp og vakte stor begeistring hos anmelderne. Nå er hun igjen klar for den store MGP-scenen som gav henne det store gjennombruddet som soloartist i 2019.

Mari Bølla: «Your Loss»

Mari Bølla i delfinale 3
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Lars Horn Lavik, Morten Franck og Mari Eriksen Bølla

Mari Eriksen Bølla (17) fikk sin første introduksjon til artistlivet da hun som 10-åring kom på 3. plass i den eneste sesongen av Idol Junior på TV 2. Etter dette fikk hun mulighet til å stå på små og store scener, alene og sammen med andre artister.

I 2020 tok Mari hele Norge med storm da hun – som tidenes yngste – vant Idol, kun 15 år gammel. Bryne-jenta har vært aktiv innen sang, formidling, dans, teater og skapende virksomhet hele livet. Musikken har alltid vært Mari sitt fristed, der hun kan uttrykke alle følelser. Den unge artisten jobber mye med låtskriving og har funnet sin særegne stil som artist hvor låter med sterke og personlige budskap er i fokus.

Etter seieren i Idol 2020 slapp hun vinnerlåten «Now That I Found You», og etter det har hun sluppet både en julelåt og den drivende poplåten «Not That Girl». Nå har hun flyttet til Oslo for å satse for fullt på artistkarrieren.

TrollfesT: «Dance Like a Pink Flamingo»

TrollfesT _ Delfinale 1
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Eirik Renton og Jostein Austvik

TrollfesT så dagens lys i 2003 da en gjeng så seg lei av tilgjengelig festmusikk. De tok så saken i egne hender, og resten er historie. Med en forkjærlighet for metall og musikk fra Balkan-området, benytter de seg av instrumenter som saxofon, trekkspill og synther som blandes sammen med et ekstremt uttrykk. Den siste avgjørende ingrediensen er en stor dose galskap og humor, og resultatet blir noe de kaller «True Norwegian Balkan Metal». Med denne formelen har TrollfesT turnert over store deler av verden siden 2007 og gitt ut åtte album. Bandet leverer forrykende konserter med massevis av publikumsinteraksjon, der alt er lov så lenge det er gøy og låter fett. Nå er folkemetall-oktetten klare for Melodi Grand Prix med et nytt konsept der flamingoene er på vei til å ta over verden.

Kim Wigaard: «La Melodia»

Kim Wigaard i delfinale 4
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Kim Wigaard Johansen, Marius Hagen, Karianne Sissener Amundsen og Ronny Janssen

Kim Wigaard (33) er en godt etablert artist i den norske musikkbransjen. Han har jobbet en årrekke både nasjonalt og internasjonalt med musikal, revy, opera og kabaret. Han har sunget på Den Norske Opera og Ballett, Off-Broadway i New York og vært solist for et utsolgt Oslo Konserthus. I bunn har han en bred utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, Kunsthøgskolen i Oslo og Manhattan School of Music i New York. Kim er stadig aktuell med ny egenskrevet musikk, og sammen med Sandra Lyng har han turnert Norge rundt med juleturneen «Julefantasi». Han deltok i Melodi Grand Prix i 2020 med duetten «Fool for Love» sammen med Maria Mohn.

Maria Mohn: «Fly»

Maria Mohn i delfinale 4
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Maria Mohn, Einar Kristiansen Five og Jan-Tore Saltnes

Maria Mohn er en 38 år gammel artist, låtskriver, entertainer og sangpedagog. Hun er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og har fått mye positiv omtale for sin flotte stemme. Hun har sunget i den spellemannsnominerte vokalgruppa PUST, i Det Norske Solistkor og vært frontfigur i en rekke andre sammenhenger. Hun har deltatt i Idol og sunget på blant annet Beat for Beat, Popstokk og fremførte sin egen låt «Håp» i forbindelse med 22. juli-markeringen ved Regjeringskvartalet. I 2020 deltok hun i Melodi Grand Prix med duetten «Fool for love» sammen med Kim Wigaard. Årets bidrag, «Fly», har Maria skrevet til sine tre barn.

Wig Wam

Eurovision Song Contest 2005 19.05.05

Wig Wam fra 2005 hvor de vant MGP og kom på 9. plass i den internasjonale finalen i Ukraina.

Foto: Odd-Steinar Tøllefsen / Odd-Steinar Tøllefsen

Wig Wam med Åge Sten Nilsen i spissen skal gjøre en heftig mellomakt under Sistesjansen i kveld.

De har for øyeblikket stor internasjonal suksess med låta til Marvels «Peacemaker» på HBO, og vil gjøre en 3-låters medley som også inkluderer superhiten fra Melodi Grand Prix 2005 «In My Dreams».

Finalen er lørdag 19. februar