Hopp til innhold
Info fra NRK

Melodi Grand Prix 2020

Melodi Grand Prix fyller 60 år og det skal feires med fem delfinaler i tillegg til den store finalen. Hver lørdag skal fire artister kjempe om en plass i MGP-finalen. De første artistene annonseres mandag 6. januar.

Melodi Grand Prix 2020

Programlederne for MGP 2020 er Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase.

Foto: NRK

Den første delfinalen er allerede 11. januar, med fire artister fra Sørlandet. Deretter går det slag i slag hver lørdag kl 19.50 fram til den store finalen i Trondheim spektrum 15. februar.

Det blir fantastiske låter og artister, pyro, konfetti og alt annet som hører med når Norges største musikkfest skal arrangeres gjennom seks lørdager. Delfinalene sendes direkte fra H3 arena på Fornebu.

Dueller

De fire artistene som i hver delfinale skal kjempe om finaleplassen må først kjempe seg gjennom to dueller. Hvem som møter hvem til duell blir trukket på direkten. Det er publikum som avgjør hvem av de to duellantene som går videre til den avgjørende gullduellen. Etter hver delfinale står vi igjen med en vinner som sendes videre til den store finalen i Trondheim i februar.

Av årets totalt 25 artister er fem artister forhåndskvalifisert til finalen. Disse er plukket ut av en fagjury og annonseres mandag 6. januar. Hver lørdag skal en av dem opptre med sin låt under delfinalen.

Datoer for de fem delfinalene og slipp av artister

11. januar: Delfinale Sør-Norge. Artistene gjøres kjent 6. januar.
18. januar: Delfinale Øst-Norge. Artistene gjøres kjent mandag 13. januar.
25. januar: Delfinale Midt-Norge. Artistene gjøres kjent mandag 20. januar.
1. februar: Delfinale Vest-Norge. Artistene gjøres kjent mandag 27. januar.
8. februar: Delfinale Nord-Norge. Artistene gjøres kjent mandag 3. februar.

Jubileumsfinale i Trondheim

I anledning av at Melodi Grand Prix fyller 60 år skal den store finalen arrangeres i den nye arenaen Trondheim Spektrum lørdag 15. februar. Siden 1960 har finalen kun vært arrangert utenfor Oslo to ganger. Vinneren av finalen skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Rotterdam i mai 2020.

Programlederne

Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase og Kåre Magnus Bergh skal lede alle de 6 direktesendingene.