NRK Meny
Normal

Melkeveien (1:6)

UKE 43 NRK1 torsdag 23.oktober kl. 22.30

Melkebilsjåførene i nord er tøffe gutter. De bor, spiser
og sover i melkebilen. De jobber ti timer om dagen og henter melk i hele Finnmark og Nord-Troms, verdens nordligste melkerute. I denne serien blir vi godt kjent med noen av dem.

Melkeveien

Melkebilsjåføren Geir Thomas Fredeng jobber i farens firma, men er usikker på om han vil overta i fremtiden. Melkebilsjåførene jobber til alle døgnets tider, i den mørkeste tida, ekstrem kulde, helt til solen stiger opp igjen og ligger over viddene.

Foto: NRK

Området melkebilsjåførene dekker er på størrelse med Danmark og Nord-Tyskland. De kjører 1 million kilometer i året - 100 000 mil eller 25 ganger rundt jorda.

Vi følger sjåførene på arbeid i bitende kulde i den verste mørketiden - helt til solen igjen kaster sine stråler over vidde, fjell og fjord. For hver episode kommer vi nærmere inn på noen av disse tøffe guttene.

En av dem er Geir Thomas Fredeng som jobber i farens firma og er usikker på om han vil overta i fremtiden. Vi blir også kjent med Mikkel David Sara fra Šuoššjavri i Kautokeino kommune.

Første episode:

Å jobbe som melkebilsjåfør på verdens nordligste og lengste melkerute på over 2400 kilometer, er ikke problemfritt. Kun de tøffeste karene klarer jobben. Mange hundre tusener kroner står på spill hver vakt.

Mikkel David har press på seg. Når han tidsfristen for levering av melk?