Med somletog i Afrika (2:5)

Uke 28 NRK1 mandag 6.juli kl. 22.30

Programleder Griff kjører sikk-sakk i nærmere 200 mil gjennom Kenya og Tanzania. Å reise med tog gjennom Øst-Afrika blir mer utfordrende enn først antatt.

MED SOMLETOG I AFRIKA

Griff Rhys Jones toger rundt i Afrika for å utforske dette spennende kontinentet.

Foto: © Zodiac Media

I andre episode starter Griff Rhys Jones sin reise sørvest i Kenya, ombord i et 60 år gammelt damplokomotiv. Sporveien i Afrika er fra kolonitiden, og dermed fungerer ikke systemet så sømløst som det skal.

Klimaet i det kenyanske høylandet innbyr til en løpetur for vår programleder. På veien møter han Ruth og Nancy, hvis mål er å konkurrere i store, internasjonale mesterskap. De er vant til å løpe i høyden hvor det er tynn luft. Det er ikke Griff...

Reisen hans går videre via Kenyas hovedstad Nairobi og Makindu til nasjonalparken Tsavo. Her får Griff flaskemate foreldreløse babyelefanter før han setter kurs mot Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro.

MED SOMLETOG I AFRIKA

Griffs reiseplaner må stadig endres på, grunnet store mengder regn.

Foto: © ZODIAC MEDIA

Griffs opprinnelige reiseplaner må stadig endres på ettersom store nedbørsmengder skyller vekk en del av jernbanen. Han ender opp med å fly til Dar es Salaam. Herfra er planen å ta toget gjennom Tanzania i retning Zambia, en strekning som ble bygget av kineserne på 70-tallet.

Om serien

Ingen plass på kloden kan sammenligne seg med Afrika. Dette kontinentet består av enorme skoger, mektige elver, endeløse savanner, tørre ørkener - og er et hjem for et forbløffende dyreliv og en milliard mennesker.

På sin vei møter Griff Rhys Jones fantastiske mennesker og ekte historier mens han ser verdens lengste elv og de storslåtte skogene i Øst-Afrika. I løpet av de fem episodene besøker Rhys Jones Nord-Afrika, Kenya og Tanzania, Zambia og Zimbabwe, Namibia og Sør-Afrika hvor reisen avsluttes i byen De Aar.