Informasjon fra NRK

Strømmeland – premiere!

Uke 7, fredag 15. februar i NRK TV, lørdag 16.februar på NRK1

Martin & Mikkelsen er tilbake med nytt program! Denne gangen har de tatt humoruniverset ut av fjernsynsstudio. Med sitt brede karaktergalleri setter duoen fingeren på ulike popkulturelle og samfunnsmessige fenomen ved dagens Norge.

Mann med skjegg, cap og solbriller + blond mann foran fjell og fjord

ELSKER TV-SERIER: Christian Mikkelsen og Martin Beyer-Olsen er tilbake. Denne gangen har de tatt sitt humorunivers og brede karaktergalleri med ut av studio. De fleste rollene spiller de selv.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

«Strømmeland» er en humorserie bestående av seks enkeltstående episoder med den kjente komikerduoen Martin Beyer-Olsen og Christian Mikkelsen.

– Folk elsker TV-serier. Vi elsker TV-serier. Vi har laget seks historier uavhengig av hverandre, der vi harselerer med moderne problematikk, satt i en slags TV-serieepisode, sier Martin Beyer-Olsen.

Å tulle frem ting gir utfordringer

I hver episode setter de fingeren på ulike popkulturelle og samfunnsmessige fenomen ved dagens Norge. Episodene har et bredt karaktergalleri, og hovedvekten av rollene spilles av Martin og Christian.

– Vi har laget det mest på tematikk, og oppå det har vi hatt en ganske fri utfoldelse i skriverommet. Vi er veldig gode på å tulle frem ting, det gjør også at det dukker opp utfordringer når vi står på sett og skal filme alt vi har skrevet ned.

Piper i øra

Humorduoen har kastet seg inn i et nytt format med lengre dramaturgi enn de er vant til.

– Tidligere har vi laget sketsjer på maks tre minutter, nå har vi skrevet noe som er mye lenger, og forhåpentligvis både spennende, morsomt og engasjerende – samtidig som det henger sammen, sier Christian Mikkelsen.

– Når det begynner å pipe i øra er det et tegn på at man har jobbet for mye. Jeg har begynt med dagslyslamper og meditering for å få sove. Alternativmessa høres ikke så gærent ut lenger, sier Beyer-Olsen.

Gjennom seks episoder dykker de ned i sitt humorunivers og leker seg med ulike sjangergrep hentet fra mangfoldet av fjernsynsserier.

Selv om mye av tematikken har rot i virkeligheten er det stort rom for overraskelser, uforutsigbarhet og et satirisk blikk på samfunnet vi lever i.