Hopp til innhold
Info fra NRK

24-stjerners julekalender - premiere!

Markus Neby leder årets nye humorkalender på NRK. Her skal 24 kjente fjes konkurrere om å bli årets julestjerne.

Markus Neby julete antrukket i programlederpositur med syv julekalenderdeltakere bak seg, grafisk illustrert poppende ut av en julestjerne. 24 stjerners julekalender-logoen i storformat til høyre i bildet, og en bakgrunn i form av et vinterland med julestjerner på himmelen.
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK, Grafikk: Animaskin

Hver dag må kjendisene løse Nebys kreative tolkninger av julestrias utfordringer i tidenes største, norske julekonkurranse.

«24-stjerners julekalender» er en uhøytidelig og humoristisk konkurransereality for hele familien.

Årets nye julekalender skal gi seerne et daglig, morsomt avbrekk i en hektisk førjulstid. Hver dag frem til julaften skal 24 kjendiser konkurrere i flere av julestrias utfordringer. Julekalenderen har premiere torsdag 1. desember på NRK1 og i strømmetjenesten NRK TV.

Kaster all verdighet på sjøen

Programleder Markus Neby gleder seg til å vise frem nyvinningen og det som blir den aller siste kjendiskonkurransen. I hvert fall for i år.

Markus Neby ikledd bunad, strikkegenser og rød julelue, sittende i en rød lenestol med saueskinn, foran en julepyntet peis med tente stearinlys, i programlederrollen med talekort med "24 stjerners julekalender"-logo på, med en nissekopp hevet og et smil vendt mot kamera.

Markus Neby leder årets store julekalender hos NRK. Han sier han fikk god tid til å drikke enorme mengder gløgg mens deltakerne slet seg gjennom hans utspekulerte oppgaver.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

For meg blir det ikke jul før jeg har sett 24 kjendiser kaste all verdighet på sjøen for å vinne tullete konkurranser! Drømmen min er at dette faller i smak hos alle som elsker jula, men også hos dem som ikke kan fordra den. Jeg håper også det er en serie for alle som elsker kjendiser, men faktisk også for alle som har fått mer enn nok av dem. Vi skal kåre én vinner, men også 23 tapere, sier Markus Neby,

Julekonkurranser i Nebys ånd

For de 24 deltakerne er målet å bevise at nettopp de kan gjøre ære på selveste jula. I et julepyntet Sporten på Frognerseteren samles de hver desemberdag frem til julaften for å konkurrere i kjente juleaktiviteter.

Still fra episode 1 "Julesang".

I episode 1 "Julesang" blir deltakernes sangstemmer satt under lupen. Gjesteprofil Eva Weel Skram skal bedømme hvem som synger aller dårligst og dermed må sendes hjem.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Kan de synge julesanger? Hvordan håndterer de julebaksten? Og hvem pynter det peneste juletreet? De må være forberedt på hva som helst, for Markus har alltid en liten vri på lur.

Om man ikke får julestemning av å se Katrine Moholt, Wasim Zahid og Olaug Bollestad ofre integritet, kommer man uansett til å føle noe, ler Neby.

Fem av deltakerne ved ankomst på Sporten på Frognerseteren. Tete Lidbom foran i bildet, Bak f.v.: Martin Lepperød, Mathias Luppichini, Emil Gukild og Hasse Hope

Deltakerne visste lite om hva som ventet dem ved ankomst på Sporten på Frognerseteren. Hadde han visst, hadde ikke Mathias Luppichini deltatt, sier han. F.v.: Martin Lepperød, Mathias Luppichini, Tete Lidbom, Emil Gukild og Hasse Hope.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

I hver episode må kjendisen som løser utfordringen dårligst forlate konkurransen.

Svette, tårer, anger og skam

Neby lover ekte julestemning, godt blandet med heftig konkurranse og ivrige deltakere.

Jeg ble på ekte imponert av deltakerne, og det blir faktisk både svette, tårer og blod. For ikke å snakke om de mer abstrakte reaksjonene anger og skam! Ikke uten grunn. Jeg tar jula på alvor, og det var derfor veldig viktig at deltakerne gjorde det samme, sier Neby.

Den som kommer seg helskinnet gjennom alle prøvelsene, blir kåret til årets julestjerne på selveste julaften.

Dette er deltakerne i «24-stjerners julekalender»

Amir Asgharnejad (37)

Portrettbilde av Amir Asgharnejad ikledd sixpence, rutete skjorte, mønstrete slips og fløyelsvest med en sløyfe med det norske flagget på.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Billedkunstner, skuespiller, komiker og stuntreporter
 • Født i Iran, oppvokst i Kristiansand og Trondheim

– Hvordan det var å delta? Hvis jeg kunne svart med en emoji, så ville jeg valgt den med tårer som fosser ut pluss den med smil og hjerter som flyr rundt pluss magisk stjernestøv.

Sofie Frøysaa (32)

Portrettbilde av Sofie Frøysaa, med et lurt smil om munnen iført hvit t-skjorte og sort dressjakke med hendene formet til et hjerte.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Komiker og samfunnsdebattant
 • Fra Homborsund

Jeg tror folk kommer til å tenke at kjendiser er idioter som gjør hva som helst for å få oppmerksomhet – og vil få den fordommen bekreftet. Men det er tross alt den viktigste egenskapen vi hoffnarrer har: Underholdning til folket, koste hva det koste vil!

Martin Axel Henny Lepperød (29)

Portrettbilde av Martin Lepperød, smilende med hodet litt på skakke iført rutete skjorte og beige t-skjorte.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Komiker, skuespiller og radiovert
 • Fra Nesodden

– Jeg takket ja til å delta fordi Markus skulle være med. Så jeg så det som en sjanse til å bli vennen hans. Noe jeg glemte å jobbe med når vi var i gang.

Wanda Mashadi (30)

Portrettbilde av Wanda Mashadi, smilende iført jeansjakke.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • TV-profil og påvirker
 • Født i Kongsvinger, oppvokst på Strømmen

Jeg tror og håper at folk vil elske dette! En ny type julekalender med EKTE reality. Vi har jo sett de klassiske julekalenderne i alle år, som både er fine, koselige og hyggelige. Men her kommer det endelig en morsom julekalender med ekte reaksjoner, følelser og utfordringer!

Christian Borch (78)

Portrettbilde av Christian Borch, iført lyseblå skjorte og mørk dressjakke med et bestemt uttrykk i ansiktet.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Pensjonert utenriksreporter og nyhetsanker, forfatter, foredragsholder, møte- og debattleder, innleser av lydbøker og radiokåser. Blant annet.
 • Fra Bergen

Markus åpnet showet med ordene: «Glade jul, hellige jul, engler daler ned i … BORCH!» Og så pekte han på meg. Jeg svarte: «Skjul», men skulle selvfølgelig sagt: «Drammen!». Det hadde bare vært så mye finere. Jeg har angret hele tiden siden.

Lan Marie Berg (35)

Portrettbilde av Lan Marie Berg, smilende med armene i kors iført prikkete, lys skjortebluse og militærgrønn dressjakke.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Politiker
 • Fra Oslo

Jeg deltok for å utfordre meg selv. Dette var det skumleste jeg kunne se for meg, og jeg ble både utmattet og litt traumatisert. Det blir høy putefaktor, så jeg tror folk kommer til å elske det.

Mathias Luppichini (30)

Portrettbilde av Mathias Luppichini, smilende iført mellomblå skjorte.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Skuespiller og musiker
 • Fra Oslo

Jeg takket ja til å delta fordi jeg ikke visste hva det var. Hadde jeg visst, hadde jeg takket nei! Er serien relativt usensurert, tror jeg den vil sjokkere massene. Jeg håper den er relativt usensurert.

Aurora Gude (30)

Portrettbilde av Aurora Gude, smilende iført en glitrende, noe gjennomsiktig, langermet gulltopp med sort undertøy under.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • TV-personlighet
 • Fra Tranby, Lier

Jeg har prøvd å fortrenge noen av tingene som ble sagt og gjort under dette sirkuset av en TV-innspilling, men samtidig vet jeg andre har gjort verre ting enn meg. Jeg gruer meg til å se noen av mine blondeste øyeblikk, men også de gangene konkurranseinstinktet blir så sterkt at man legger fra seg all verdighet og oppdragelse.

Mayoo Indrian (32)

Portrettbilde av Mayoo Indrian, med hodet vendt litt bakover og et stort smil om munnen iført en hvit t-skjorte.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • TV-personlighet, programleder og foredragsholder
 • Fra Stovner

Jeg takket ja til å delta fordi juletider er den koseligste tiden. Det var litt som å ha juleverksted på barneskolen. For et barn med ADHD var slike alternative dager de aller beste,. «24 stjerners julekalender» brakte tilbake mange gode barndomsminner.

Ingrid Gjessing Linhave (45)

Portrettbilde av Ingrid Gjessing Linhave, smilende med hendene foldet fremfor seg, iført kortermet dongeriskjorte med puffermer.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Programleder, journalist og TV-regissør
 • Fra Oslo

«24 stjerners julekalender» var en rar blanding av julereality med litt ironisk distanse der man samtidig havnet helt inni bobla og prøvde å danne allianser og sånt. Men der var jeg dårlig. Gjorde egentlig ingenting i alliansene uten å avtale at vi hadde allianser.

Emil Gukild (30)

Portrettbilde av Emil Gukild, smilende med hånden under haken iført en lysegrønn genser.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Programleder
 • Født i Texas, oppvokst i Moss

Jeg gruer meg stort til å se denne julekalenderen, men jeg håper og tror at folk kommer til å storkose seg med den. Dette er «Nissene på låven» på speed, men med ekte mennesker. Jeg tror det blir helt sykt.

Øyunn Krogh (27)

Portrettbilde av Øyunn Krogh, smilende iført en sort genser.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • TV-personlighet og påvirker
 • Fra Ås

Jeg håper folk ser humoren og til tider ironien. Og så håper jeg at det skinner gjennom skjermen hvor gøy vi hadde det under innspilling og ikke minst at vi sprer litt julestemning.

Wasim Zahid (47)

Portrettbilde av Wasim Zahid, smilende med armene i kors, iført lyseblå rutete skjorte under en grønn genser.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Lege, youtuber og folkeopplyser
 • Fra Oslo

Jeg tror de fleste vil elske julekalenderen. Så vil kanskje noen bli sure og sinte fordi de forventet noe annet av en julekalender. Personlig har jeg gjort ting jeg angrer på, men mest av alt var det utrolig koselig og morsomt å delta.

Olaug Bollestad (61)

Portrettbilde av Olaug Bollestad, med et stort smil om munnen iført en rødmønstret topp.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Politiker
 • Fra Ålgård på Jæren

– Da jeg fikk spørsmål om å bli med på kalenderen, måtte jeg bare si ja fordi jeg elsker jul! I tillegg elsker jeg konkurranser, så dette kunne jeg ikke takke nei til.

Tete Lidbom (36)

Portrettbilde av Tete Lidbom, smilende med stor munn iført sort college genser.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Programleder, radioprofil og fotballekspert
 • Fra Trondheim

Jeg må innrømme at dette ikke var like ærefullt som jeg hadde sett for meg at det skulle være. Men fikk tidvis god julestemning og havnet overraskende dypt inn i realitybobla. Og ble utrolig nok veldig glad i de aller fleste deltakerne.

Katrine Moholt (49)

Portrettbilde av Katrine Moholt, smilende med utslått hår og en hånd på hofta, iført militærgrønn kjole og rød neglelakk.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Programleder
 • Fra Nannestad

Jeg er over snittet glad i jula, og dette er noe av det morsomste jeg har vært med på noen gang. Men det er mulig barna mine trenger pute når de skal se mamsen i aksjon i desember.

Aleksander Sæterstøl (27)

Portrettbilde av Aleksander Sæterstøl, smilende iført beige genser.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • TV- og SoMe-personlighet
 • Fra Bergen

Jeg grugleder meg til dette kommer på TV. Det var gøy, men også flaut, frustrerende og nervepirrende å delta. Vi er jo 24 stykker som konkurrerer i helt absurde konkurranser. Personlig så jeg på Olaug Bollestad som kanskje den argeste konkurrenten. Hun er rask i replikken, smart og sjarmerende.

Vita Mashadi (30)

Portrettbilde av Vita Mashadi, smilende iført en oversized beige genser, gullsmykke med håret oppsatt.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • TV-profil og påvirker
 • Født i Kongsvinger, oppvokst på Strømmen

Jeg elsker jul og alt som har med jul å gjøre, så jeg tenkte det ville være gøy å både forlenge den og starte den litt tidlig i år. Dessuten elsker jeg konkurranse, så dette var en god kombinasjon.

Safari Shabani (19)

Portrettbilde av Safari Shabani, glisende med begge hender pekende mot kamera iført sort sixpence, stripete piquetskjorte og en retro jakke.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Youtuber og podkaster
 • Fra Oslo

Jeg takket ja til å delta fordi jeg vil lære så mye som mulig om Norge og har alltid hatt lyst til å feire norsk tradisjonsjul.

Helene Spilling (26)

Portrettbilde av Helene Spilling, smilende med hodet litt på skakke og armene i kors, iført lyseblå genser.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Proffdanser
 • Fra Gjerdrum

Jeg tror mange der hjemme kommer til å være både begeistret og sjokkert over hva de ulike TV-profilene har klart å tulle seg bort i. Jeg tror serien vil by på mange gode kvelder med mye latter og humor for de voksne.

Hasse Hope (36)

Portrettbilde av Hasse Hope med et undrende ansiktsuttrykk og høyrehånden ved haken, iført rød alpelue og sort, høyhalset genser.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Komiker, forfatter, programleder og filantrop
 • Fra Oslo

Hvordan Markus behandlet oss? Med respekt og medmenneskelighet. Neida, han behandla oss som kyr og som lekedukker, men det hadde sin sjarm det også.

Silje Norendal (29)

Portrettbilde av Silje Nordendal, smilende iført hvit topp og himmelblå cardigan med flette i håret som hun holder med begge hendene på.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • TV-profil i Viaplay og tidligere snowboarder
 • Fra Kongsberg

Jeg takket ja til å delta fordi jeg elsker julen. Reisen var en god blanding av skikkelig gøy og helt grusom. Serien kommer garantert til å by på mange morsomme, kleine og flaue øyeblikk.

Ailo Gaup (43)

Portrettbilde av Ailo Gaup, halvt smilende iført mørk lilla hettegenser.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Selvstendig næringsdrivende og tidligere profesjonell FMX-utøver
 • Fra Tromsø

Jeg så på Christian Borch som en steinhard konkurrent med mye kunnskap og sterke juletradisjoner. Jeg tror det blir en finfin julekalender som vekker både minner og liv i gamle tradisjoner.

Lasse Matberg (37)

Portrettbilde av Lasse Matberg, smilende med utslått hår iført en sort genser.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Selvstendig næringsdrivende, SoMe- og TV-personlighet, programleder, forfatter og podkaster
 • Fra Verdal, bor i Stavanger

– Jeg elsker juletida og fikk garantier om rikelig servering av gløgg og rosiner på settet. Det var veldig gøy å få prøvd seg i (u)saklige og samtidig julete oppgaver som vil sette hele Norges befolkning i julestemning.