NRK Meny
Normal

Mammon – sesong 2 (5:8)

Uke 3 NRK1 søndag 24. januar kl. 21.40

Peter, Ellen og Mathiesen blir holdt fanget i en kjeller. Han som holder dem innesperret, har blitt presset av Hammern.

Mammon – sesong 2 (ep.5)

Mathiesen (Nils Ole Oftebro), Ellen (Laura Christensen) og Peter (Jon Øigarden) forsøker å finne svar og ender opp med å bli sperret inne i en kjeller. Det hele eskalerer og får en vond utgang.

Foto: Glenn Meling / NRK

I regjeringen er det strid om hvem som skal lede arbeidet med å få tatt de som dreper av politiske grunner. Flere av politikerne er villig til å risikere mye for å styrke sine posisjoner. Konflikten eskalerer når de får høre om gisselsituasjonen.

Samtidig vokser konflikten mellom de tre gislene, og det hele eskalerer og får en vond utgang.

Fenris

Femte episode handler det om et land som har desperat behov for å ta en morder og finne en forklaring på det som har skjedd, mens politikerne kappes om å unngå skyld om noe går galt, eller få all ære dersom det går bra.

Mammon – sesong 2

Peter blir holdt fanget og situasjonen tilspisser seg.

Foto: Glenn Meling / NRK

Om serien

I andre sesong av thrilleren Mammon blir en kjent journalist og politisk kommentator brutalt myrdet. Norge er i sjokk; ytringsfriheten er under angrep. Drapet får en politisk maktkamp mellom statsministeren og finansministeren til å flamme ytterligere opp.

Vi møter igjen journalisten Peter Verås (Jon Øigarden). Han var kollega med den drepte og forsøker å finne ut hvem som har begått udåden og hvorfor.

Peter får også ansvar for å hjelpe kollegaens samboer Ellen.

Samtidig følger historien den karismatiske og ambisiøse statsministeren Michael Woll som skal lansere sitt store politiske prosjekt. Men han møter sterk motstand fra finansminister og nestleder Erik Ulrichsen. En intern maktkamp kommer ut i full offentlighet, og finansministeren planlegger hevn.

Mammon – sesong 2

Politiet blir satt inn for å befri gislene.

Foto: NRK

Samfunnskritisk thriller

Mammon er en samfunnskritisk serie som skildrer problematiske sider ved makt-Norge.

Serien forteller om journalistenes, politikernes og maktmenneskenes sammenblanding av roller og hvordan journalistikk og politisk maktkamp både kan ødelegge og redde skyldige og uskyldiges liv.