Lykkeland (1:6)

Uke 32 NRK1 mandag 4. august kl 21.30

Catherine Cawood er politioverbetjent i en liten vakker bygd i Yorkshire. Bygda har et alvorlig problem med rusmisbrukere, noe som gir politiet en travel hverdag. Samtidig bærer Catherine på en stor sorg etter at datteren begikk selvmord.

HAPPY VALLEY

Sarah Lancashire har rollen som Catherine Cawood i den britiske krimserien 'Lykkeland'.

Foto: Ben Blackall

Catherine lever sammen med sin søster, en kvinne som nettopp er blitt rusfri heroinmisbruker. Sammen med dem bor Cathrines åtte år gamle barnebarn, Ryan. Ryan ble morløs etter selvmordet, og Cathrine strever med å oppdra ham, noe som ikke er en enkel oppgave.

Datterens selvmord var en følge av en voldtekt, og Cathrine er overbevist om at mannen som forbrøt seg mot henne, er Tommy Lee Royce, en kjeltring som nettopp er sluppet ut av fengsel.

Catherine mener at Tommy er en farlig mann, og hun blir besatt av tanken på å finne ham før han rekker å gjøre flere mennesker vondt.

Suksess i England

Da første episode ble sendt på BBC One i april 2014, ble den sett av 7, 6 millioner mennesker, og flesteparten hang med til siste episode.

Nå kan norske seere altså følge Catherine seks uker fremover på NRK1.

Første episode

Cathrine vet foreløpig ikke om at Tommy er involvert i en kidnappingssak, satt i scene av Kevin Weatherhill.

Kevin er regnskapsfører i et stort firma som ledes av hans avdøde fars bestevenn, Nevinson. Kevin føler seg lite verdsatt og underbetalt, og da han får avslag på lønnsforhøyelse slik at han kan sende døtrene sine på privatskole, tar en hevntanke form.

Han hyrer kjeltringen Ashley Cowgill til å kidnappe Nevisons datter Ann, for deretter å kreve løsepenger.

Da Ashley involverer den uforutsigbare Tommy i kidnappingen, kommer ting ut av kontroll.