NRK Meny
Normal

Louis Theroux: Seksualforbrytere i LA

Uke 23 NRK2 mandag 2. juni kl. 21:30

California gir områdets seksualforbrytere tøff behandling, selv etter at de har sonet sin straff. Louis Theroux ser nærmere på dette fenomenet.

Louis Theroux: Seksualforbrytere i LA

Louis Theroux undersøker forholdene for tidligere straffedømte seksualforbrytere i California. Selv etter å ha sonet sin straff lever de tidligere straffedømte med begrenset frihet i denne delstaten.

Foto: Steve Schofield / BBC Worldwide

De straffedømte seksualforbryterne i California merkes og overvåkes, og friheten deres er sterkt begrenset. I et felles register kan hvem som helst finne ut av hvem de er og hva de er tidligere dømt for. De har ikke tillatelse til å bosette seg i nærheten av parker eller skoler, og mange må leve adskilt fra sine familier.

En nødvendig kontroll?

Louis Theroux oppsøker en befolkningsgruppe som lever mellom hosteller og hjemløshet. Han stiller spørsmålstegn ved de strenge lovenes effekt på samfunnet.

Louis Theroux: Sexforbrytere i LA

Louis Theroux ser nærmere på livet etter soning som straffedømt seksualforbryter i California.

Foto: Steve Schofield / BBC Worldwide

Er det riktig å frata disse menneskene enhver mulighet til å fri seg fra gamle synder, eller skåner man virkelig samfunnet ved å opprettholde den strenge kontrollen? Er det slik med denne gruppen at de er «én gang seksualforbryter, alltid seksualforbryter»?