Lottomillionærene (1:6) – premiere!

Uke 29 NRK1 mandag 17. juli kl. 21:30

Herregården Hazelwood Mansion i Scarborough, England, står på randen av konkurs med en stadig økende gjeld og en lord med skrantende helse. Så snur lykken.

Lottomillionærane

I serien "Lottomillionærane" strever staben med å få endene til å møtes på den konkurstruede herregården.

Foto: BBC/Rollem Productions

Kokken Julie, husholdersken Sarah, rengjører Dawn, skogvokter Sean og gartner Godfrey strever for å holde standarden oppe på lavbudsjett, mens herregårdens lady Hazelwood og hennes sønn er mer opptatt av å holde fasaden av gammel grandeur og opprettholde tilhørende livsstil. En lottopremie kunne utvilsomt redde hele herregården, men kan rikdom oppfylle alle deres ønsker?

Vinnerflaks

I seriens første episode får Hazelwood Mansion storinnrykk av amerikanske gjester etter mange års fravær, men amerikanerne viser seg å være mer opptatt av å kjøpe herregården enn å nyte oppholdet, og staben begynner å frykte for sine jobber. Gartneren Godfrey har Aspergers syndrom, og nå er han sikker på at han har laget det perfekte systemet for å vinne i lotto.

Vinner i lotto

Utrolig nok vinner staben i lotto. Fra venstre: Spencer (Sam Philips), Sarah (Cara Theobold), Sean (Richard Rankin), Dawn (Elizabeth Berrington), Julie (Melanie Hill), Scott (William Hope), Eddie (Stephen Brand), Lord Hazelwood (Anthony Andrews)

Foto: Matt Squire / BBC/Rollem Productions

Fortid møter nåtid

Serieskaperen Kay Mellor sier hun gjennom «Lottomillionærene» ønsket å vise hvordan nåtidens aristokrati strever med å drifte gamle, store og upraktiske eiendommer i et moderne samfunn.

– De adelige som har arvet slike gods er på mange måter lenket til den moralske forpliktelsen som ligger i å ivareta statlige bygg, og må også ta den finansielle støyten. Selv om mange gjerne skulle ønske å selge, vil de aldri gjøre det. Jeg har forstått at mange egentlig ikke har råd til å betale alle utgiftene rundt det å drive en slik herregård, sier Mellor.