Lofotsprell - med Wegge i Lofoten og Vesterålen (4:4)

Uke 51 NRK1 tirsdag 15. desember kl 19.45

Håkon beskrives som filosofen i familien. Den yngste broren har dragning både mot fart og spenning og å finne stillheten i naturen.

Lofotsprell - med Wegge i Lofoten og Vesterålen

Søskenflokken Wegge har dragning både mot fart og spenning og å finne stillheten i naturen.

Foto: Turbinfilm/Weggefilm

Akkurat nå lever Håkon uten internett, og han liker hvordan han dermed får frigjort mye tid til andre aktiviteter der han før satt foran en skjerm og surfet på nettet. Han forteller hvordan klatring og balansering på line kan være nærmest meditativt. Dette er hans måte å koble av på fordi han tvinges til å være tilstede i nuet og det ikke er rom for tanker og grubling over verken fortid eller fremtid.

Brødre i storm

Guttene planlegger surfing på Værøy. Det er meldt full storm, men de er optimistiske likevel og legger i vei. Håkon er litt usikker og har ikke havet som sitt foretrukne element. Han trives bedre på longboard og andre fartsfylte aktiviteter på land.

Guttene leker seg i vinden mens de venter på at stormen skal roe seg. Det gjør den imidlertid ikke, og de blir værfaste når fergen kanselleres på grunn av været. Til slutt må selv Wegge-brødrene gi etter når naturen viser muskler, og ender opp med fisking fra kaia fremfor surfing.