NRK Meny
Normal

Lofotsprell - med Wegge i Lofoten og Vesterålen (3:4)

Uke 50 NRK1 tirsdag 8. desember kl 19.45

Markus er den nest eldste i søskenflokken Wegge. Han har diabetes, og i kveld forteller han hvordan det påvirker ham som friluftsentusiast.

Lofotsprell - med Wegge i Lofoten og Westerålen

Markus Wegge

Foto: Turbinfilm/Weggefilm

Markus har lært seg å leve godt med diabetesen og lar ikke det begrense ham i nevneverdig grad. Selv ikke føling på surfebrettet, med et godt stykke tilbake til land, har skremt ham fra å fortsette sin aktive livsstil.

Markus er den nevenyttige som liker å holde orden og organisere når de skal på tur.

Sikkerhet og stunts
Brødrene er alltid svært nøye med sikkerhet og å ha utstyret i orden. Det gjør at de føler seg trygge, selv når de gjør halsbrekkende stunts som å hoppe i strikk fra broer og balansere på line mellom fjelltopper.

Markus forteller hvordan han opplever adrenalinrushet som en god følelse, men også den skremmende opplevelsen når lillesøster Cathrine skadet seg under stuntet på Svolværgeita.

Cathrine er fortsatt på krykker etter uhellet i Svolværgeita, men det stopper ikke søskenflokken fra å dra på padletur og teltcamping i fjellet. Med en turkamerat på krykker, ligger fokuset på å bare nyte den vakre naturen i Lofoten, men søsknene kan likevel ikke dy seg for at de lengter etter å gjøre noen stunts også denne gangen.