NRK Meny
Normal

Lofotsprell - med Wegge i Lofoten og Vesterålen (2:4)

Uke 49 NRK1 tirsdag 1. desember kl 19.45

I denne episoden blir vi bedre kjent med Inge, som har flyttet fra Oslo og nå bor i Lofoten med kone og barn.

Lofotsprell - med Wegge i Lofoten og Vesterålen

Inge Wegge sjekker utstyret før turen.

Foto: Turbinfilm/Weggefilm

Inge har lenge drømt om å få fanget gode bilder av nordlys på film. Nå har han nytt kamera og tar med søskenflokken ut i naturen i håp om å få filmet nordlyset. De slår opp telt og venter tålmodig i nattemørket. Gleden blir stor når ventingen belønnes med et spektakulært nordlys. De spenner på seg skiene og suser ned bratte fjellsider under en strålende nattehimmel som farges grønn av det mektige lyset.

Inge og hans lille familie har bosatt seg i Lofoten hvor målet på sikt er å kunne leve mest mulig selvforsynt. Som småbarnsforelder har Inge fått erfare at han noen ganger må gjøre andre prioriteringer enn tidligere i jakten på naturopplevelser og ekstremsport.

Søskenflokken klatrer opp på Svolværgeita hvor de har planer om å gjennomføre et spektakulært stunt: De skal filme seg selv mens de flyr i paraglider, balanserer på slakk line og hopper mellom hornene på Svolværgeita. Det blir en spektakulær opplevelse, med et fantastisk panorama som brer seg ut under dem.

Men gjengen får en påminnelse om viktigheten av å alltid sette sikkerheten først og å ha utstyret i orden når lillesøster Katrine har et uhell under forberedelsene av stuntet og det går nesten riktig galt. Hun må hentes ned i ambulansehelikopter og fraktes til en sjekk på legevakten. Brødrene puster lettet ut over at det gikk bra, men bekymrer seg for om dette vil sette en stopper for Katrines eventyr sammen med dem resten av reisen.