Lofotsprell - - med Wegge i Lofoten og Vesterålen (1:4)

Uke 48 NRK1 tirsdag 24. november kl 19.45

Søskenflokken Wegge tar oss med på tur i spektakulær og storslått natur nordpå. I kveld blir vi kjent med lillesøster Katrine som følger brødrene sine i aktiviteter hun ikke før har prøvd seg på.

Lofotsprell - med Wegge i Lofoten og Vesterålen

Lillesøster Katrine flyr paraglider for første gang.

Foto: Turbinfilm/Weggefilm

Surfing er Katrine kjent med fra før, men bare i sommervarmt hav. Nå skal hun prøve bølgene som bryter mot snødekte strender i Lofoten. Men kulde og ekstreme forhold er ikke kjent for å skremme ekte Wegge. Når gjengen drar ut for å surfe, er bølgene ikke er bra nok, og de bestemmer seg for å fly istedet. Dermed blir det en uventet tur opp i høyden for lillesøster Katrine.

Alle søsknene er ivrige «dumpster divere», og plukker gladelig fullt brukbare råvarer med skjønnhetsfeil opp av søppelkasser. Det er en særdeles miljøbevisst gjeng vi møter: De ønsker å være bevisst ressursene vi omgir oss med og som mange tar for gitt. Katrine viser oss hvordan man kan tilberede gode måltider av utgått mat. Hun forteller også om sitt valg om å være vegetarianer.

Vi følger søskenflokken også på skikjøring i dramatiske og vakre fjellandskaper, og når Katrine skal fly paraglider for første gang.