Informasjon fra NRK

Little Women (1:3)

Uke 52 NRK1 Onsdag 27. desember kl 21.10

De fire søstrene Meg, Jo, Beth og Amy vokser opp under den amerikanske borgerkrigen. De unge kvinnene og deres mor må håndtere overgangen fra barn til voksen uten faren, som er sendt ut i krigen.

Søstrene March

Miniserien "Little Women" følger livene til søstrene March under den amerikanske borgerkrigen. Fra venstre: "Beth" (Annes Elwy), "Jo" (Maya Hawke), "Amy" (Kathryn Newton) og "Meg" (Willa Fitzgerald).

Foto: Lionsgate International Television

Den britiske TV-serien «Little Women» er basert på romanen med samme tittel, skrevet av Louisa May Alcott i 1868.

Med den amerikanske borgerkrigen som bakteppe forsøker de fire søstrene March å finne ut av hvordan de skal gå fra å være unge jenter til å bli voksne kvinner i et samfunn med faste kjønnsrollemønstre.

Vi følger dem på veien gjennom søskenrivalisering, sine første forelskelser og knuste hjerter, fram til giftermål og karrierevalg.

Little Women

Familien March må feire jul uten far, som er reist i krigen. Fra venstre: "Amy" (Kathryn Newton), "Meg" (Willa Fitzgerald), "Jo" (Maya Hawke) og "Beth" (Annes Elwy). I midten moren Marmee (Emily Watson).

Foto: Lionsgate International Television

Episode 1:

Det nærmer seg julen i 1861 og søstrene og deres mor, Marmee, må forberede seg på en jul uten far og ektemann, som er sendt ut i den amerikanske borgerkrigen. Søstrene utvikler et nært vennskap med den sjarmerende nabogutten Laurie. Inn i det nye året forsøker familien å tilnærme seg et enkelt liv med åpne hjerter, men møter en rekke tøffe utfordringer på veien.

Meg og Johns bryllup

Den strålende bryllupsseremonien til John og Meg blir et lyspunkt for familien March i en strevsom tid med sykdom og krig.

Foto: Lionsgate International Television

Episode 2:

Faren til søstrene March ligger alvorlig syk, og moren er reist til Washington D.C for å ta seg av ham. Uten foreldrene må søstrene sammen takle ulykkelig kjærlighet, sårende rykter og skoleproblemer. Beth blir smittet av skarlagensfeber, og Laurie må sende bud etter moren, Marmee. Meg forelsker seg i John Brooke, Lauries mentor, og det blir snart giftermål. Men selv om bryllupet blir en gledens dag, står prøvelsene i kø for det unge paret.

Amy, Meg og Marmee

Søsteren Amy og moren Marmee venter spent på ankomsten til Megs tvillinger.

Foto: Lionsgate International Television

Episode 3:

Meg og John har blitt tvillingforeldre, men familien bekymrer seg for Beths svake helse og borgerkrigen som fortsatt pågår. Søstrenes tante inviterer Amy med på en reise til Europa sammen med kusinen. Jo er misunnelig på søsteren og rømmer til New York for å forfølge sin drøm om å bli forfatter og guvernante. Der møter hun professor Bhaer, men dramatiske nyheter hjemmefra fører til at hun brått må reise hjem igjen. I Europa krysser veiene til Amy og Laurie, og vennskapet deres utvikler seg til kjærlighet.

Laurie og Amy

Amy (t.h) og Laurie (Jonah Hauer-King) blir kjent på en ny måte når de treffes i Europa.

Foto: Lionsgate International Television