Hopp til innhold
Info fra NRK

Listepop og stadionrock i Stjernekamp (8:10)

Konkurransen i Stjernekamp tilspisser seg, og nå skal det avgjøres hvilke tre artister som kommer på pallen denne sesongen. Ukas temaer er hitlåter 2020 og stadionrock, med TIX og Ida Maria som gjestedommere.

Sandra Lyng, Vegard Bjørsmo, Knut Marius Djupvik og Ingeborg Walther under storband- og musikalkvelden i Stjernekamp.

Sandra Lyng, Vegard Bjørsmo, Knut Marius Djupvik og Ingeborg Walther gikk videre fra musikal- og storbandkvelden forrige lørdag. Nå skal det avgjøres hvilke tre som går videre til semifinalen i Stjernekamp.

Foto: Julie Marie Naglestad/NRK

NRK1 lørdag 17. oktober kl. 19.50

For første gang er listepop eget tema i Stjernekamp. Låtene artistene velger, må ha vært på hitlistene i Norge i 2020. Mer musikk for massene blir det i andre del av sendingen, der temaet er stadionrock.

Ukas låtvalg

Her er låtene artistene skal framføre, i nummerert rekkefølge:

Listepop (Årets hits):

  1. Vegard: Don´t Start Now - Dua Lipa
  2. Sandra: What´s Love Got To Do With it - Kygo, Tina Turner
  3. Knut Marius: Someone You Loved - Lewis Capaldi
  4. Ingeborg: Somebody - Dagny

Stadionrock:

  1. Vegard: When You Were Young - The Killers
  2. Sandra: You Shook Me All Night Long - AC/DC
  3. Knut Marius: Run To The Hills - Iron Maiden
  4. Ingeborg: Rock The Night - Europe

Ekspertpanelet

TIX, eller Andreas Andresen Haukeland som han egentlig heter, er kjent for mange gjennom en rekke russesanger og fra sosiale medier. De siste årene har han gitt ut mer personlige låter, og toppet VG-lista med den selvbiografiske låten «Jeg vil ikke leve» sommeren 2019. Han er artistenes mentor i listepop denne uka.

Ida Maria Børli Sivertsen er coach og ekspert i stadionrock. Hun er en etablert artist og låtskriver med stor suksess på stadionscener både i inn- og utland, siden hun slo gjennom som Zoom Urørt-vinner i 2006. I 2017 kom hun selv på tredjeplass i Stjernekamp. Snart er hun klar med nytt album.

Begge sitter som eksperter gjennom hele sendingen, sammen med fast dommer Mona B. Riise.

Stjernekamp 2017 - Ida Maria

Ida Maria dro til i stadionrock i sesongpremieren på Stjernekamp i 2017. Nå er hun selv mentor og sjangerekspert.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Direktesendt med publikum

Stjernekamp sendes direkte fra Screen Studios i Nydalen kl. 19.50 - 21.30, med cirka 110 publikummere til stede i salen i tråd med gjeldende smittevernregler (familier/kohorter sitter sammen, men med minst en meters avstand til andre grupper).

Ved ønske om intervju med artister og/eller akkreditering i studio/presserom, ta kontakt med kommunikasjonsansvarlige Andreas Blaauw-Hval (938 06 042) eller Helene Amlie (951 00 299).

Slik stemmer du

Du kan avgi stemmer på to måter: Via nrk.no/stem (tre gratis stemmer) og via SMS (ubegrenset antall stemmer).

Stemmevinduet åpner først når alle låtene i begge sjangre er framført og programleder gir klarsignal. Programleder varsler også når avstemningen er avsluttet. Stemmer sendt før eller etter dette vil ikke telle med. Pass også på at du ikke ser på sendingen med forsinkelse.

Hvis du ønsker å avgi flere stemmer på en eller flere artister, sender du nummeret til din(e) favoritt(er) på SMS til 26600. Det koster kr 3,- per melding (pluss eventuell kostnad for å sende SMS, dersom du ikke har gratis SMS i ditt abonnement).

Du kan avgi tre gratis stemmer ved å gå inn på nrk.no/stem. Her må du først logge deg inn som NRK-bruker. Dersom du ikke har en bruker fra før, må du opprette en først - det er helt gratis.