Leos reise (6:6)

Uke 51 NRK3 tirsdag 16. desember kl. 22.20

Turen til det luksuriøse kjendisstedet Cabo san Luca i Mexico tar en brå vending når Leo Ajkic havner midt oppi en voldsom orkan som fører med seg redsel og kaos.

Leos reise

Leo Ajkic inspiserer de enorme ødeleggelsene etter orkanen i Mexico.

Foto: NRK

I seriens siste program drar Leo til kjendisferiestedet Cabo san Luca for å feire Mexicos frigjøringsdag – en blanding av 17.mai og nyttårsaften. Men festen og turen ble ikke fullt så luksuriøs og lystbetont som han hadde tenkt.

Det starter med stiv snipp og høy champagneføring en amerikansk turist verdig, men moroa tar brått slutt. Leo og crewet havner i en voldsom orkan med en vindstyrke opp mot 217 kilometer i timen, frigjøringsfeiringen blir avlyst og festen blir erstattet med panikk, redsel og kaos.

Det eksklusive området faller bokstavelig talt fra hverandre under stormens herjinger, og Leo og teamet opplever noen dramatiske døgn før de omsider kan vende hjem til Norge.

Om serien
"Leos reise" er et reiseprogram hvor Leo Ajkic drar på noen av verdens mest spennende, heftige og fargerike folkefester.

I løpet av serien drar han til Rio de Janeiro i Brasil på en av verdens største idrettsfester, fotball-VM, og så til den urbane, gedigne twerkefesten Notting Hill Carnival i London, verdens nest største karneval.

Turen går også til verdens største Balkanfest i Guca, Serbia – hvor han som bosnier er spent på om han kommer til å føle seg velkommen, og til Indias største hindufeiring, Durga Puja, i Kolkata.

Som så mange andre norske backpackere, drar han til et «Full Moon Party» i Koh Rong i Kambodsja, og han reiser til kjendisferiestedet Cabo san Luca for å feire Mexicos frigjøringsdag som er som en blanding av 17.mai og nyttårsaften.