Leos reise (5:6)

Uke 50 NRK3 tirsdag 9. desember kl. 22.15

Leo Ajkic tar turen til en legendarisk backpacker-fest i Kambodsja, og lar seg samtidig sjokkere av landets turistattraksjoner.

Leos reise

Leo Ajkic prøver seg som backpacker og drar på Full Moon-party i Kambosja.

Foto: NRK

Et reiseprogram om verdens beste fester er ikke komplett uten et skikkelig backpacker-party. Denne gangen pakker Leo sekken og drar på Full Moon-party på Koh Rong i Kambodsja i Sørøst-Asia.

I tillegg til å teste den legendariske festen, bestående av suggererende musikk, ild, bål, internasjonale DJ-er og festsultne tilreisende fra hele verden, setter Leo seg fore å finne ut hvordan landet forsøker å reise seg ved hjelp av turisme. Og han erfarer at det er temmelig drøye ting han blir tilbudt som turist.

Om serien
"Leos reise" er et reiseprogram hvor Leo Ajkic drar på noen av verdens mest spennende, heftige og fargerike folkefester.

I løpet av serien drar han til Rio de Janeiro i Brasil på en av verdens største idrettsfester, fotball-VM, og så til den urbane, gedigne twerkefesten Notting Hill Carnival i London, verdens nest største karneval.

Turen går også til verdens største Balkanfest i Guca, Serbia – hvor han som bosnier er spent på om han kommer til å føle seg velkommen, og til Indias største hindufeiring, Durga Puja, i Kolkata.

Som så mange andre norske backpackere, drar han til et «Full Moon Party» i Koh Rong i Kambodsja, og han reiser til kjendisferiestedet Cabo san Luca for å feire Mexicos frigjøringsdag som er som en blanding av 17.mai og nyttårsaften.