NRK Meny
Normal

Leos reise (4:6)

Uke 49 NRK3 tirsdag 2. desember kl. 22.20

Leo Ajkic legger ut på en fargerik reise til Indias største hindufeiring, Durga Puja i Kolkata.

Leos reise (4:6)

Leo Ajkic drar på sin kanskje mest fargerike reise når han besøker Indias største hindufestival, Durga Puja i Kolkata.

Foto: Pål Rønnevik / NRK

Durga er landets mektigste gudinne, og under festen lar Leo seg forføre av de fargerike og flotte menneskene og deres kultur. Han slår seg sammen med unge indere under denne religiøse feiringen som har vokst seg enormt stor på få år. Over 4000 provisoriske templer settes opp for disse dagene, og siste dag ødelegges de alle, noe Leo opplever som temmelig spesielt.

Leo lurer også på hvordan et land som dyrker en så mektig og sterk gudinne som Durga, kan gi kvinner ellers så liten stemme.

Om serien
"Leos reise" er et reiseprogram hvor Leo Ajkic drar på noen av verdens mest spennende, heftige og fargerike folkefester.

I løpet av serien drar han til Rio de Janeiro i Brasil på en av verdens største idrettsfester, fotball-VM, og så til den urbane, gedigne twerkefesten Notting Hill Carnival i London, verdens nest største karneval.

Turen går også til verdens største Balkanfest i Guca, Serbia – hvor han som bosnier er spent på om han kommer til å føle seg velkommen, og til Indias største hindufeiring, Durga Puja, i Kolkata.

Som så mange andre norske backpackere, drar han til et «Full Moon Party» i Koh Rong i Kambodsja, og han reiser til kjendisferiestedet Cabo san Luca for å feire Mexicos frigjøringsdag som er som en blanding av 17.mai og nyttårsaften.