Normal

Låtskriver'n (3:6)

Uke 22 NRK1 fredag 29.mai kl 19.55

En frittalende Ole Paus inntar scenen på Rockheim i Trondheim i kveldens episode av "Låtskriver'n"

Låtskriver'n (3:6)

I 'Låtskriver'n' forteller Ole Paus (t.h) programleder Tor Andersen om hva som inspirerer ham og om hvorfor han nå, etter over 40 plateutgivelser, har sluttet å gi ut egne album.

Foto: News On Request

Helt siden debuten i 1970 har Ole Paus vært en av våre mest markante låtskrivere. Senest i 2013 ble han tildelt prisen ”Årets spellemann”. Samme år utga han det han bebuder er sitt siste album som plateartist, trippel-albumet ”Avslutningen”.

Ole Paus forteller om sin skriveprosess, om det å skrive låter fort, om å ”sparke” oppover, om sangene om Bondevik, Carl I. Hagen og Elverum, og om hvordan hit´en ”Nerven i min sang” ble til ved en tilfeldighet.

Vi får høre Ole Paus fremføre i alt 11 låter, bl.a. ”Abrakadabra”, ”Sangen om Carl Ivar”, ”Disponenten er full”, ”Merkelige Mira” og ”Nerven i min sang”, foran publikum på Rockheim.

Om serien:

På scenen på Rockheim i Trondheim har programleder Tor Andersen og radiokanalen Ordentlig Radio inviterert til eksklusive intimkonserter og samtaler med noen av landets mest folkekjære artister og låtskrivere.

Tor Andersen er blant annet kjent for sine 17 år som programleder i P4. I dag er han ansvarlig redaktør for Ordentlig Radio.