Hopp til innhold
Info fra NRK

Landslagspausen

I denne humordokumentaren spiller Jon Sindre Fjellvang en fiktiv Erling Braut Haaland og viser den «sanne» historien bak hvorfor Norge aldri klarte å kvalifisere seg til EM.

landslagspausen m txt key bredde NRK TV

Landspausen følger en fiktiv Erling Braut Haaland, spilt av Jon Sindre Fjellvang, når han returnerer til Norge som landets eneste håp om kvalifisering til EM. I mylderet av forberedelser til den siste avgjørende kampen blir han mer og mer klar over forventningene som stilles til ham og begynner å tvile på egne evner. Han blir utbrent og trenger at denne landslagspausen er en pause fra landslaget og reiser hjem til Jæren for å finne seg selv. Pressen, fansen og en rystet nasjon holder pusten nå som «skjebnekampen» nærmer seg. Kan Norges eneste håp og redningsmann redde en hel nasjon?

Landslagspausen er en humordokumentar med idé og manus av Jon Sindre Fjellvang, Kolbjørn Haugen og Albert Holskjær. Trioen, som tidligere er kjent fra Karpe parodien, er nå tilbake med en ny satirisk dokumentar med fokus på Fotball-Norge, EM og deres idol Erling Braut Haaland.

– Med Landslagspausen ville vi vise hvor komisk det er når en liten og fotballstjernefattig nasjon plutselig har verdens største fotballstjerne. Det er stas, flaut, og klønete å se hvordan fans, media og forbund er helt oppslukt av en 23 år gammel gutt. Vi ønsket også å påpeke at det har blitt fokusert lite på mental helse i idretten, selv om det har blitt noe bedre de siste årene, sier komiker og skuespiller Jon Sindre Fjellvang.

Filmen er produsert av Henrik Borge og Silje Baer i Ferdi Film, som blant annet har stått bak humorserier som Feeden og Bislett bnb.

Rollebesetning:

Jon Sindre Fjellvang i rollene som Erling Braut Haaland og Jan Åge Fjørtoft. Butten Tranmo spilles av Erik Hivju, den unge versjonen av Thor Normann. Alf Inge Haaland spilles av Rune Bjerga og landslagslegen er Andreas Rand. NFF representantene spilles av Kristin Skogheim og Tom Mathisen. De energiske journalistene er spilt av Håvard Lilleheie, Trond Aukland og Tonje Holm Sandnes. Mindre roller bestående av blant annet Erik Goplen, Åsa Vartdal, Kasper Foss, Miguel Angel Fernandez, Abid Raja, Jan Ivar «Mini» Jakobsen og Johan Golden.