Hopp til innhold
Info fra NRK

Kvelden før kvelden

Uke 51 NRK1 søndag 23. desember kl 19.45

Lille julaften inviterer Ingrid Gjessing Linhave og Haddy Njie til førjulsfest på Frognerseteren. Dit kommer blant andre en dansk stjernekokk, hele familien Ingebrigtsen og en rekke andre spennende og morsomme gjester og artister.

Kvelden før kvelden

Ingrid Gjessing Linhave og Haddy Njie

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Ingrid Gjessing Linhave og Haddy Njie leder i år «Kvelden før kvelden» sammen for tredje gang.

– Det er utrolig hyggelig, gøy og deilig å skulle lede programmet sammen med Haddy igjen. Vi er veldig like på mange områder, og så utfyller vi hverandre på resten.

– Ingrid har blitt en nær venn som jeg alltid setter stor pris på å jobbe med. Vi har det utrolig gøy, og det blir alltid i overkant mye ærlighet, latter og gjerne litt gråt også når vi er sammen.

«Kvelden før kvelden» er julefesten der alle skal føle seg velkommen, enten de sitter hjemme i stuene sine eller er gjester under sendingen.

Nye kokker

Kvelden før kvelden
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Julematen er viktig lille julaften, og i år er det kokkeparet Kaja og Esben Holmboe Bang som står for tilberedningen. De er gründerne bak henholdsvis Lille Tøyen kolonial og MAAEMO, restauranten med tre Michelin-stjerner.

– Verken Ingrid eller jeg kan lage mat, forteller Haddy, men jeg tror vi kan garantere at både de som er veldig gode på kjøkkenet, og oss andre mer hjelpeløse, kan få inspirasjon og tips til julematen.

Kokkeparet skal lage både ribbe og pinnekjøtt. Og ettersom Esben Holmboe Bang er dansk, skal han også tilberede den danske tradisjonsretten and.

– Det er litt ekstra stas at vi skal få inspirasjon fra Danmark, for jeg har giftet meg med en danske, og danskene KAN julemat, sier Ingrid Gjessing Linhave.

Gjestene

Jens Stoltenberg er blant gjestene. Han kommer for å fortelle om den første julen uten Thorvald. Stjernekampvinner Ella Marie kommer også. Hun føler hun ikke kan ønske seg noe til jul, ettersom alle hun kjenner har brukt en formue på å stemme på henne gjennom høsten. Hele familien Ingebrigtsen tar også turen. Vi får også møte artistene Espen Lind, Ingebjørg Bratland, Mari Boine og Sondre Lerche. Det blir også et humorinnslag ved Christian Skolmen.

Morten Hegset, Vegard Harm, Stian «Staysman» Thorbjørnsen og Jenny Skavlan er på «Nordpolen» for å kjempe om å bli Norges beste kjendisnisse.

Og så skal det løses juledilemmaer med Fredrik Skavlan og Solveig Kloppen.

Grevinnen og hovmesteren

Hvert år siden 1980 har NRK sendt «Grevinnen og hovmesteren» på lille julaften.

I 1992 måtte den vises to ganger. Ved en feiltakelse ble den nemlig sendt et kvarter tidligere enn annonsert, og telefonstormen som fulgte, var så kraftig at NRK måtte sette den opp på nytt etter Kveldsnytt.

Grevinnen og hovmesteren sendes ca. kl 21.00.