NRK Meny
Normal

Kulturquiz (4:7)

Uke 41 NRK2 tirsdag 7. oktober kl. 20.55

Hvem kan mest om kultur - hiphopere eller skuespillere?

Kulturquiz (4:7)

Fra venstre: Henrik Rafaelsen, Petronella Barker, programleder Siss Vik, Andre Hadland (Son of Light) og Martin Raknerud (Don Martin)

Foto: Julia Naglestad / NRK

I Kulturquiz skal åtte lag med etablerte kulturpersonligheter svare riktig på spørsmål fra høyt og lavt innenfor kulturfeltet.

Skuespillerlaget med Petronella Barker og Henrik Rafaelsen møter hiphop-laget Don Martin og Son of Light. Med en kombinasjon av hurtighet, teknikk og kulturkunnskap prøver lagene å kjempe seg helt til topps.

Gir premien til et talent

Premien i Kulturquiz er på 100 000 kroner, og pengene skal gis til et talent som vinnerlaget selv har valgt ut. Dermed får han eller hun økonomisk hjelp til å utvikle seg videre.

Dersom skuespillerne går av med seieren i Kulturquiz, vil de gi pengepremien til teaterkompaniet "Asklepios Hane". Blir det hiphoplaget som vinner er det Teemo og Shablo fra Furuset som vil få nyte godt av pengene. De drømmer om å nå like langt som Karpe Diem og MadCon.

Gjennom tre runder blir lagene satt på prøve. Spørsmålene kan dreie seg om alt fra strikkemote til antikkens komedier. Og i den forrykende sisterunden er det om å gjøre å få opp farten for her skal alt avgjøres.

Siss Vik er programleder.