NRK Meny
Normal

Kulturquiz (1:7)

Uke 38 NRK2 tirsdag 16. september kl. 20.55

Kulturquiz er i gang med sin andre sesong på tv, og i første innledende runde kjemper forfatterne Anne B. Ragde og Tom Egeland mot tegneserieskaperne Steffen Kverneland og Lars Fiske.

Kulturquiz (1:7)

Anne B. Ragde, Tom Egeland, Siss Vik, Steffen Kverneland og Lars Fiske.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Tegneserielaget vil gi sin pengepremie til Kristian Krogh- Sørensen fra Oslo dersom de går helt til topps. Forfatterlaget har valgt seg Roskva Korisintsky fra Fredrikstad.

Om serien

Åtte lag med etablerte kulturpersonligheter må svare riktig på spørsmål fra høyt og lavt i kulturen for å få muligheten til å gi et ungt talent drahjelp i starten av karrieren. Med en kombinasjon av hurtighet, teknikk og kulturkunnskap prøver lagene å kjempe seg helt til topps. Premien er 100 000 kroner, og pengene skal gis til talentet de har valgt ut. Dermed får han eller hun økonomisk hjelp til å utvikle seg videre.

Gjennom tre runder blir lagene satt på prøve. Spørsmålene kan dreie seg om alt fra strikkemote til antikkens komedier. Og i den forrykende sisterunden er det om å gjøre å få farten opp både på hender og hjerne, for her skal alt avgjøres.

Kan skuespillerne slå rapperne? Kan forfatterne mer om litteratur enn kunstnerne? Og hvor langt vil designerne nå?