Hopp til innhold

Kriminelt god påske på NRK

I påsken byr NRK på ny, nervepirrende krim i miniseriene "Prey" og "Arthur og George", og kriminalsjef Foyle løser mordgåter i etterkrigstidens England. I Radioteatret kan du høre dramatiseringen av en av Jørn Lier Horsts bestselgere, og de minste kan glede seg til NRK Supers påskekrim om vaktmannen Zook og høna Turid.

Påskecollage

Pressebilder fra Prey, Foyle og Radioteatrets påskekrim.

Foto: Kollasj: Reuben Sletten/NRK

Hver kveld i påskeuken har NRK tilbud til voksne som elsker krim, og det blir krimgåter for store og små fra både dette og forrige århundre. Enten du tilbringer påsken på hytta eller i byen er alle program tilgjengelig på både TV, nett og mobil gjennom hele påsken.

PREY PREY

Farrow, spilt av John Simm, rømmer fra politiet i en av påskens nye krimserier 'Prey'.

Foto: © Red Production Company Limited

Mørk, britisk krim

Først ut er "Prey", der kriminalbetjent Marcus Farrow, blir mistenkt og arrestert for å ha drept sin kone og sønn. Han er uskyldig, og når muligheten byr seg, rømmer han fra politiet. Farrow gjør alt han kan for å finne sannheten og renvaske seg, mens etterforsker Reinhardt er hakk i hæl.
Prey , NRK1 30. og 31. mars.

Arthur og George

Justismord og løgner, rasisme og korrupsjon er stikkord for NRKs andre påskekrim, som tar oss med til den britiske småbyen Wyrley på begynnelsen av 1900-tallet.

Sir Arthur Conan Doyle, skaperen av Sherlock Holmes, er i sorg etter tapet av sin hustru. Når han hører om den unge inderen George Edalji, som har sonet en fengselsstraff for forbrytelser han selv mener han ikke har begått, vekkes Sir Arthurs interesse, og han setter seg inn i saken.

Arthur og George, Britisk Krim,

To ulike skjebner møtes når Sir Arthur (t.v.), spilt av Martin Clunes, prøver å bevise Georges (Arsher Ali) uskyld.

Foto: ITV Global Entertainment

Serien er en dramatisering av romanen "Arthur and George" av Julian Barnes, som igjen er fritt basert på hendelser fra virkeligheten.

Arthur og George, NRK1 1. og 2. april.

Kriminalsjef Foyle

Foyle har vært trofast påskeunderholdning de siste årene, og har hatt nærmere en halv million seere. Også denne påsken etterforsker den stillferdige og beskjedne Christopher Foyle alvorlige lovbrudd i beste sendetid på NRK1. Året er 1946, andre verdenskrig er over, og Foyle arbeider nå for den britiske etterretningstjenesten.

foyle påsken 2015

Samantha, spilt av Honeysuckle Weeks, har fortsatt ikke fortalt Foyle at hun er gravid.

Foto: ©Eleventh Hour and all3media int.

Hans uoffisielle assistent Sam svikter ikke. Hun stiller opp under etterforskningen, til tross for at hun venter barn, noe Foyle foreløpig ikke er klar over.

NRK1 sender tre avsluttende episoder; episode 1 langfredag (3. april), episode 2 sendes påskeaften (lørdag 4. april), mens episode 3 kommer 1. påskedag (søndag 5. april).

foyle, kriminalsjef

Foyle er tilbake for å løse store krimgåter også denne påsken.

Foto: © ELEVENTH HOUR AND ALL3MEDIA INT.

Superkrim 2015

I NRK Supers egen påskekrim kan de yngste daglig være med på å løse krimgåtene. Jon Almaas spiller en av karakterene i serien. Han blir utsatt for en del rampestreker, blant annet blir han fanget i et fiskenett.

jon almaas, rodde, superkrim, påske

Jon Almaas dukker opp i Roddes klær i barnas egen krimserie på NRK Super.

Foto: Daniel McStay/NRK

Zook har fått jobb som vaktmann i NRK. Han har et eget kontor og en assistent, høna Turid. Zook blir fort lei av at det ikke skjer noe spennende på overvåkningskameraene, og prøver i stedet å finne nye måter å skremme Turid på. Når en forbrytelse skjer i Supers lokaler, går alarmen i vaktrommet og Zook rykker ut. Klarer han å løse saken uten din hjelp?
Episodene av Superkrim 2015 ser du i Påskemorgen mellom 28. mars og 6. april.

Vaktmann Zook og høna Turid.

Zook har fått jobb som vaktmann i NRK Supers påskekrim.

Foto: Daniel McStay/NRK

Påskespenning på radio

Radioteatrets påskekrim 2015 er basert på Jørn Lier Horsts bestselgende roman "Jakthundene". William Wisting er en erfaren etterforsker. For 17 år siden var han etterforskningsleder i en av landets største straffesaker da unge Cecilia Linde ble drept. Saken rulles opp igjen når det kommer for en dag at bevisene som felte gjerningsmannen, var forfalsket, og Wisting blir selv holdt ansvarlig. Han settes under etterforskning og må bevise sin uskyld.

I dramatiseringen spiller Ingar Helge Gimle og Janne Heltberg de to største rollene. Sendes i fire deler på P1 fra mandag 30. mars kl. 1730.

Store forventninger

NRKs krimekspert Nils Nordberg har tatt en titt på årets påskeprogram. Vi har spurt hva han gleder seg mest til.

Nils Nordberg

Nils Nordberg er krimekspert med en velkjent kommentatorstemme i NRK.

Foto: Ole Kaland/NRK

– Jeg kan varmt anbefale Foyle, og jeg gleder meg til å se filmatiseringen av "Arthur and George" fordi jeg liker boka. Britene har lange tradisjoner for å lage knallgod krim. Av norske forfattere er Lier Horst en av mine favoritter, så jeg har store forventninger til Radioteatrets dramatisering av "Jakthundene".

Med forbehold om endringer

NRK Strategi, Kommunikasjonsavdelingen

Marienlyst, 20. mars 2015