NRK Meny
Normal

Kongepar i 25 år

Uke 2 NRK1 søndag 17. januar kl. 20.10

Kongeparets 25 år på tronen feires med en festforestilling i Universitetets aula i Oslo. Kringkastingsorkestret spiller opp med blant andre Sissel Kyrkjebø, Elias Akselsen og Wenche Myhre på scenen. Programledere er Espen Beranek Holm og Lena Kristin Ellingsen.

Kongepar i 25 år KONGEPAR I 25 ÅR

Espen Beranek Holm og Lena Kristin Ellingsen leder seerne gjennom festforesetillingen i Universitetets aula i Oslo.

Foto: Oda Berby

Forestillingen er en hyllest til kongeparets engasjement, deres hjertesaker, deres møter med enkeltpersoner og deres samlende betydning for hele landet.

Kongepar i 25 år KONGEPAR I 25 ÅR

Programledere for festforestillingen er Espen Beranek Holm og Lena Kristin Ellingsen.

Foto: Oda Berby

Artistene

Artistene representerer mange ulike musikksjangre og kan på forskjellig vis knyttes an til historien og samfunnsutviklingen de siste 25 årene.

De som står på scenen, er Elias Akselsen, Sissel Kyrkjebø, Tuva Syvertsen, Håkon Kornstad, Wenche Myhre og Stian Carstensen. Vi møter også en klassisk trio med blant andre niårige Alma Kraggerud og 3 stemmer i kongeriket som består av samiske Marja Mortensson, etiopiske Gutu Abera Geleta og setesdølen og folkemusikeren Kirsten Bråten Berg. De fremfører et vokalnummer arrangert spesielt for denne konserten.

Skuespillerne Toralv Maurstad og Espen Skjønberg kaster også glans over denne festkvelden.

Christian Eggen dirigerer Kringkastingsorkestret. Han har også komponert "Vær hilset" for kor og orkester som blir fremført ved kongens ankomst i Universitetes aula.

Sendingen på NRK er et opptak fra samme ettermiddag.

I forbindelse med 25-årsjubiléet sendes også programserien Konge og dronning i 25 år i sju deler.