Informasjon fra NRK

Kongen av Gulset, sesong 2

Jonis - den selvutnevnte kongen av Gulset - er tilbake. Kampen om å sitte øverst på tronen både i klasserommet, på fotballbanen og i vennegjengen er i gang, igjen.

Tre gutter i fotballklær sitter på gresset og lener seg til en vegg

KONGEN AV GULSET ER TILBAKE: Mahdi Al-Ali SOM «Mo», Abdikarim Mohamed Sheikh SOM«Unge Jonis» og Jibril Josef SOM «Charky».

Foto: Torstein Østberg / NRK

Året er 2006. Jonis skal starte i niende klasse og har en stor fremtidsdrøm: Å få være med på Norway Cup neste sommer. Det er nemlig der alle de digge damene er, og det går et rykte om at Fred fikk fingra et tosifra tall damer der i fjor, så alle har forstått at dette er plassen å være.

Det er bare en liten ting: Gulset Fotballklubb har kun råd til å sende et lag til Norway Cup neste sommer. Kampen om plassene på førstelaget tilspisser seg.

To gutter med cap og gullkjede, en med svarte og en med røde solbriller, titter inn i kamera. Himmelen bak er blå.

JONIS OG DON TOMMY STARTER I NIENDE KLASSE: Abdikarim Mohamed Sheikh som «Jonis» og Oskar Ruud «Don Tommy».

Foto: Torstein Østberg / NRK

Sliter dette skoleåret

Lettere blir det ikke når Isak fra Oslo flytter til Gulset ved skolestart. En fyr som er både kjekkere og råere på fotballbanen enn Jonis. Når kjekkasen i tillegg blir både læreres og fotballtrenerens drøm, innser Jonis at dette skoleåret absolutt ikke kommer til å bli like chill som først antatt.

Tre jenter ser inn i kamera. En med dress og sløyfe, en med cap og skjerf og en med baseballkølle.

MAFIASISTERS: Synne Høye Johannessen, Aisha Tangen, Thale Elida Solum-Anti.

Foto: Torstein Østberg / NRK

Hjemme stiller også foreldrene til Jonis strengere krav om både skolearbeid og karaktersnitt, noe som også stikker kjepper i hjulene for både fotballen, fritida og fingresjansene.

Serien kan binges i NRK TV fra 5. mars.