Informasjon fra NRK

Klart for en annerledes krimserie

I «Livstid» møter vi politietterforsker Victoria Woll og hennes lille etterforskningsgruppe som andre kollegaer ertende kaller for B-laget.

NRK1 og NRK TV. Premiere søndag 6. september kl. 21.15

Tone Mostraum og Iselin Shumba har hovedrollene i Livstid
Foto: Jan Erik Kirkevold / Monster/NRK

Victoria Woll er en briljant politietterforsker. Vi følger henne når hun i hver episode løser enkeltstående drapsgåter i nåtid, samtidig som vi får se at hun 15 år senere nøster opp i sitt livs viktigste krimsak. Hver episode gir et puslespill av gåter. Det er nemlig slik at livet leves forlengs, men forstås baklengs. I biter.

Serieskaper Gjermund S. Eriksen har vunnet Emmy-pris for serien «Mammon». Nå er han klar med spennende krim med glimt i øyet.

Fra «Presten» til krim

Victoria Woll spilles av Tone Mostraum som er kjent fra teater og TV. I 2016 og 2018 spilte hun rollen som Kristin Husebye i NRK-serien «Presten».

I andre sentrale roller finner vi blant andre Ingar Helge Gimle og Bjarte Hjelmeland. Hovedrollene er de to hovedetterforskerne spilt av Tone Mostraum og Iselin Shumba («Snøfall», «Hjem til jul», «Ragnarok»). Disse møter du i «Livstid»:

  • Victoria Woll, etterforskningsleder: Tone Mostraum
  • Ayla W. Quincy, politietterforsker: Iselin Shumba
  • Kit Lange, politietterforsker: Ingar Helge Gimle
  • «Dozer» Isachsen, politibetjent: Judy Karanja
  • Magnus Stub, politijurist: Mattis Herman Nyquist
  • Jan Devold, politimester i Oslo: Bjarte Hjelmeland

Episodene

Episode 1:
15 år frem i tid. Vi møter den 64 år gamle Victoria Woll i fengsel, der hun går inn i et avhørsrom og møter en eldre skummel mann. Hun sier han har fått det som han vil; ingen vakter, ingen kameraer, ingen speil.

Episode 2:
Victoria og det nye B-laget får sin første sak som ingen andre vil ta i – de må løse drapet på en kjent politiker som forsøker å krype tilbake til politikken etter en #metoo-skandale. Victorias nære kollega Ayla blir preget av saken og varslerne, og følelser og profesjonalitet som etterforsker settes på prøve.

Episode 3:
Victorias nære støttespiller Kit blir selvdestruktiv i det hans tidligere mentor blir funnet drept, i en rekke av rystende politidrap. Ingen er trygge. Hvem blir den neste? Vi får et varmt innblikk i hvor nære Kit og Victoria står hverandre.

Episode 4:
En kvinnelig ansatt på en psykiatrisk institusjon blir funnet drept og Victoria må gå undercover som innlagt pasient.

I møte med ustabile pasienter og ansatte må Victoria finne sin plass, og hun opplever å miste kontrollen over seg selv. Victoria finner en alliert på innsiden som gir henne pikante fordeler ved tilværelsen.

Episode 5:
En vakker kvinne blir funnet drept i spa-avdelingen på et hotell. Under etterforskningen oppdager Victoria og Ayla at drapsofferet har flere hemmelige identiteter, som hun har holdt skjult for sine nærmeste. Ethvert spor fører dem til overraskende, krevende personligheter og forviklinger. B-lagets Dozer får endelig prøve seg utenfor kontortilværelsen, og viser uante ferdigheter.

Episode 6:
Doku-serien «Mamma på overtid» følger den celebre Vanessa på 59 år, som er gravid ved hjelp av surrogati og skal bli mamma for første gang. Vanessa venter en arving med den avdøde mangemilliardæren Arvid. Under et tilsynelatende fornøyelig TV-opptak med skeptiske politikere og surrogati-forkjemper tilstede skjer det noe uventet.

Episode 7:
De stjålne influensamedisinene «Nueraflu» er endelig gjenfunnet under en storstilt politiaksjon. Victoria hylles som en helt, og endelig kan syke få medisin. Lykken snur raskt.

Episode 8:
15 år frem i tid i fengselet. En eldre Victoria og Devold sitter overfor hverandre igjen. Nye trusler og nye bevis. Vil Victoria få svaret hun leter etter?