Kisten: Thomas Seltzer (2:6)

Uke 18 NRK1 mandag 28 april kl 21:30

Trygdekontorsjefen og rockebassisten Thomas Seltzer deler tankene sine om hvordan han har levd. I kveld forteller han om hvordan han vil at begravelsen skal foregå når han forlater jorda.

Kisten (2:6)
Foto: NRK / NRK

Thomas Seltzer mener selv at han har bestått ateist-testen. Det skjedde sittende på et surfbrett i et farvann hvor det fantes hvithai. Hva han sa til seg selv da han trodde han skulle dø, deler han med Namra Saleem og seerne i kveld. Han tar i mot Namra i øvingsrommet til Turboneger på Fornebu.

Seltzer regner seg altså ikke som spesielt religiøs, men er en smule overtroisk. Han har også klare tanker om hvilke kjendiser og myndighetspersoner han ønsker skal dukke opp i begravelsen, og hva slags musikk som skal spilles.

Når han dør, ønsker Thomas å bli kremert. Namra tar ham og kisten med til Alfaset krematorium slik at han skal få se hvordan det foregår. Spørsmålet er: Blir han rørt av å se kisten gå opp i flammer?

Om serien

Med en kiste på taket av en gammel Fiat 500 kjører programleder Namra Saleem på besøk til kjente personer i Norge. Hun utfordrer dem til å regissere sin egen begravelse, utforsker deres forhold til døden, og spør dem om hvordan de helst vil bli husket.

"Kisten" er en serie portretter der gjestene snakker om de mer alvorlige sidene av livet og det som kommer etterpå. Hva angrer de på i livet? Hva vil de rekke å gjøre før de dør? Er de religiøse? Hva tror de skjer etter døden? Gjestene må også reflektere over hvordan de ønsker at deres egen begravelse skal være. De får også pynte sin egen kiste, og noen prøver til og med å ligge i den.