NRK Meny
Normal

Kisten: Jarle Andhøy (6:6)

Uke 22 mandag 26. mai kl 22.30

Etter et liv i risikosonen, og tapet av tre venner, har Jarle Andhøy mange tanker om døden.

Kisten - Jarle Andhøy

Jarle Andhøy skal dekorere sin egen kiste og dele med oss hvilke tanker han gjør seg rundt det å skulle dø. Her er han med krigsseileren Ingvald Wahl, som også medvirker. Begge vet de mye om det å leve farlig på sjøen.

Foto: NRK / NRK

Ikke overraskende kan Jarle Andhøy tenke seg en sjømannsbegravelse. Seileren, kjent fra tv-seriene med Berserk-skuta og Tangeruddampen, tar imot Namra hjemme i bestemorens hus i Larvik. Bestemoren gikk bort for noen år siden, men hun spilte en avgjørende rolle i Jarles liv.

Kisten fylles fort med rom, og Jarle forteller blant annet om brevet han skrev til sine nærmeste allerede som 18-åring, i tilfelle han skulle bli borte på sjøen.

Jarle vet han lever med risiko når han er ute på tokt, og for tre år siden mistet han tre kamerater da Berserk-skuta forsvant sporløst i Sørishavet.

Vi møter også vennen og krigsseileren Ingvald Wahl i dette siste programmet i serien.

Om serien


Med en kiste på taket av en gammel Fiat 500 kjører programleder Namra Saleem på besøk til kjente personer i Norge. Hun utfordrer dem til å regissere sin egen begravelse, utforsker deres forhold til døden, og spør dem om hvordan de helst vil bli husket.


"Kisten" er en serie portretter der gjestene snakker om de mer alvorlige sidene av livet og det som kommer etterpå. Hva angrer de på i livet? Hva vil de rekke å gjøre før de dør? Er de religiøse? Hva tror de skjer etter døden? Gjestene må også reflektere over hvordan de ønsker at deres egen begravelse skal være. De får også pynte sin egen kiste, og noen prøver til og med å ligge i den.