NRK Meny
Normal

Kisten: Fam Irvoll (4:6)

Uke 20 NRK1 mandag 12 mai kl 22:30

Klesdesigneren Fam Irvoll mener at det viktigste i livet er å være snill med dem man har rundt seg. I kveld deler hun flere av tankene hun har om livet og døden med programleder Namra og TV-seerne.

Kisten

Programleder Namra Saleem og klesdesigner Fam Irvoll på kisten som Fam har dekorert.

Foto: NRK / NRK

Klesdesigner Fam Irvoll lar seg ikke be to ganger når det gjelder å dekorere kisten i sin egen stil. Hun tar i mot Namra hjemme i stua på Grünerløkka i Oslo, og setter i gang med pensel og maling. Fam sier hun egentlig er mye mer sjenert enn folk oppfatter henne som, men er blitt vant til å skille seg ut og gir blaffen i hva andre mener.

Ville ha droppet karrieren

Selv om hun har hatt stor suksess med kreasjonene sine i utlandet, hevder Fam at hun ville ha lagt bort karrieren på et blunk hvis det trengtes for familien. Det er viktigere for henne å bli husket som snill mot de rundt seg enn som designer.

Fam regner seg ikke som kristen og tror ikke på noen gud, men tror heller ikke det er mulig å vite om alt mellom himmel og jord. Å legge livet sitt i andres hender er uansett uaktuelt; «Hvis du vil ha noe gjort, må du gjøre det selv.»

Ønsker gravferdsseremoni ved vannet

Fam Irvoll har tenkt i gjennom hvordan og i hva slags omgivelser hun vil begraves. Hun har også en gammel, litt pinlig avtale med en venninne om hva slags musikk som skal spilles.

Namra tar Fam med på en kjøretur og ender opp et sted som kan passe til beskrivelsen. Der venter en overraskelse.