Kisten: Bjarne Brøndbo (1:6)

Uke 17 NRK1 mandag 21 april kl 22:30

Med en kiste på taket av en gammel Fiat 500 kjører programleder Namra Saleem på besøk til kjente personer i Norge. Hun utfordrer dem til å regissere sin egen begravelse, utforsker deres forhold til døden, og spør dem om hvordan de helst vil bli husket.

Kisten

Namra Saleem er programleder i portrettserien der kjente mennesker skal regissere sin egen begravelse.

Foto: Marius Arnesen / NRK

"Kisten" er en serie portretter der gjestene snakker om de mer alvorlige sidene av livet og det som kommer etterpå. Hva angrer de på i livet? Hva vil de rekke å gjøre før de dør? Er de religiøse? Hva tror de skjer etter døden? Gjestene må også reflektere over hvordan de ønsker at deres egen begravelse skal være. De får også pynte sin egen kiste, og noen prøver til og med å ligge i den.

Kisten

Bjarne Brøndbo forteller om livet sitt og hvordan han ønsker at hans siste tid på jorda skal bli.

Foto: NRK / NRK

Bjarne Brøndbo og døden

I første program får vi bli mer kjent med DDEs frontfigur Bjarne Brøndbos tanker rundt livet og døden. Han tar i mot Namra på bilopphøggeriet han driver på Skage utenfor Namsos. Brøndbo har selv sunget i flere begravelser, og vil gjerne ha en tradisjonell seremoni i kirken. Men når han dør, vil han helst bare være død. Hvis han har levd et noenlunde langt liv og fått gjort det han hadde tenkt, trenger det ikke være mer. Bjarne dekorerer kisten sin med noen navn og uttrykk av spesiell betydning, før han og Namra tar den med på kjøretur gjennom Namsos. Bjarne forteller om hvilke større feiltrinn han angrer på i livet og om sanger som har betydd mye for ham. De besøker Rock City-museet, og ender opp i Skage kirke. I kirken venter en overraskelsesgjest som har vært til stor inspirasjon for Brøndbo.