Kampen om tungtvannet (6:6)

UKE 5 NRK1 søndag 1.februar kl. 21.15
Tyskerne bestemmer seg for å flytte hele tungtvannsanlegget til Tyskland. De allierte bestemmer seg nok en gang for å sabotere tyskernes planer. Denne gangen vil de senke passasjerfergen ”Hydro”, som tungtvannet skal fraktes på.

Kampen om tungtvannet

Knut Hauklid (Frank Kjosaas) ledet senkningen av fergen DF «Hydro» på Tinnsjøen.

Foto: Filmkameratene AS/Jiri Hanzl / Filmkameratene AS/Jiri Hanzl

I Tyskland ser Werner Heisenberg (Christoph Bach) alle sine drømmer om Berlin bli smadret. Leif Tronstad (Espen Klouman Høiner) slippes over Norge for å gjennomføre aksjonen ”Sunshine”. Fergen ”Hydro” blir senket på Tinnsjøen, og krigens siste måneder blir svært dramatiske for Leif Tronstad, Werner Heisenberg og Bjørn Henriksen.

Om serien:

Den norske dramaserien "Kampen om tungtvannet" gir hele det dramatiske bakteppe for sabotasjeaksjonene på Rjukan. Samtidig som vitenskapsmannen Werner Heisenberg ufrivillig blir dratt inn i den tyske krigsmaskinen for å utvikle atombomben, planlegger professor Leif Tronstad det livsfarlige oppdraget til de norske sabotørene: Sprengingen av Norsk Hydros produksjonsanlegg på Vemork.

Dramaserien utspiller seg i løpet av opptakten, utbruddet og avslutningen av 2. verdenskrig. Vi følger historiene til de sentrale aktørene i kampen om hvem som først får utviklet atomvåpen.