NRK Meny
Normal

Kampen om tungtvannet (5:6)

UKE 4 NRK1 søndag 25. januar kl. 21.15
Tyskerne bygger raskt opp tungtvannsanlegget på Vemork etter sabotasjeaksjonen. Men krigen er i ferd med å snu, og Werner Heisenberg (Christoph Bach) sliter med å få ressurser nok til arbeidet med atomreaktoren.

Kampen om tungtvannet (5:6) KAMPEN OM TUNGTVANNET

Major Decker (Marc Ben Puch) sammen med Norsk Hydros direktør Bjørn Henriksen (Dennis Storhøi).

Foto: Filmkameratene AS/Jiri Hanzl / Filmkameratene AS/Jiri Hanzl

Norsk Hydros direktør Bjørn Henriksen (Dennis Storhøi) ser at han er farlig nære på å bli stemplet som krigskollaboratør og prøver å forhandle seg ut av knipen.

I England er amerikanerne utålmodige med Leif Tronstads (Espen Klouman Høiner) sabotasjeaksjoner og bestemmer seg for å bombe Rjukan og anlegget på Vemork.

Om serien:

Den norske dramaserien "Kampen om tungtvannet" gir hele det dramatiske bakteppe for sabotasjeaksjonene på Rjukan. Samtidig som vitenskapsmannen Werner Heisenberg ufrivillig blir dratt inn i den tyske krigsmaskinen for å utvikle atombomben, planlegger professor Leif Tronstad det livsfarlige oppdraget til de norske sabotørene: Sprengingen av Norsk Hydros produksjonsanlegg på Vemork.

Dramaserien utspiller seg i løpet av opptakten, utbruddet og avslutningen av 2. verdenskrig. Vi følger historiene til de sentrale aktørene i kampen om hvem som først får utviklet atomvåpen.