NRK Meny
Normal

Kampen for tilværelsen (3:8)

Uke 39 NRK1 onsdag 24. september kl 22.00

Tomasz drar på besøk til den synske Anneli, som påstår at de kommer til å bli kjærester og at hun vet hva han liker. Han drar også på jobboppdrag sammen med Serafin til en av øyene i Oslofjorden. Her forundres han over hvordan folk gjemmer rikdommen sin i ørsmå hytter med utedo.

Fra Kampen for tilværelsen

Tomasz (Bartek Kaminski) besøker den synske Anneli (Kjersti Botn Sandal)

Foto: Thomas Ekström / NRK

Tomasz og Serafin er blitt gode venner og tar båt ut i fjorden for å montere et kjøkken i et sommerhus. Når de oppdager at de har glemt tommestokk, er gode råd dyre. Tomasz finner en veldig spesiell løsning som gjør at han nok en gang havner i unåde hos Bartosh.

Familien Rotevatn og valpen

Vidkun får telefon om at sønnen Sveinung blir mobbet på skolen. Mamma Line tar affære og bestemmer at nå skal familien ha hund. Dermed drar de av gårde til en kennel og henter en skjønn valp.

Kampen for tilværelsen (3:8)

Line Rotevatn (Tone Mostraum) trøster sønnen Sveinung (Mikkel Aune Skretting) fordi han er blitt plaget på skolen. Til Vidkuns (Ola G. Furuseth) forskrekkelse lover hun ham en hundevalp.

Foto: NRK / NRK

Herr og fru Loe er blitt enige om å slanke seg og drar til butikken for å kjøpe sykler. Imens får Karianne og Hugo besøk av et vennepar Bruvik som foreslår partnerbytte. Karianne blir sjokkert og provosert, mens Hugo blir litt smigret.

Om serien

Forfattertrioen Erlend Loe, Per Schreiner og Bjørn Olaf Johannessen står bak dramaserien "Kampen for tilværelsen", som gir et skråblikk på den privilegerte norske middelklassen.

Den unge, polske akademikeren Tomasz (Bartek Kaminski) reiser til Norge for å hente penger fra en far han aldri har truffet. Etter hvert kommer han i kontakt med ulike borgere i et av Oslos bedre strøk.

Menneskene her er sunne, hyggelige, miljøvennlige og hoverer ikke med pengene sine. Miljøet framstår som selve idealbildet av Velstands-Norge. Men under overflaten finnes likevel problemene. Kampen kjempes også her.

Vi følger et tyvetalls karakterer, nordmenn og polakker, unge og gamle, normalstore og kortvokste, gjennom gleder, sorger, krenkelser og det daglige slitet og strevet.

Den første sesongen på åtte episoder sendes nå i høst. Sesong 2 på åtte nye episoder sendt i 2015.

Serien er nominert til Prix Europa i klassen for beste TV-drama, og fikk strålende kritikker av anmelderne foran premieren 10. september.