NRK Meny
Normal

Jul på Månetoppen

Uke 49 NRK1/NRK Super mandag 1. desember kl 18.15/18.00

NRKs egenproduserte julekalender, "Jul på Månetoppen", skal også i år fylle ventetiden for de minste frem til julaften. I 24 episoder følger vi blånissene og rødnissene og deres liv i Blåfjell og på Tuftegården.

Blånisser

'Jul på Månetoppen' er årets adventskalender på NRK1 og NRK Super.

Foto: Anne Liv Ekroll

Månetoppen er alle nissers stolthet. Her plukker blånissene blåbær som de lager Den blå timen av, og her har rødnissene sine seremonier av forskjellige slag.

I den gamle Månetoppenigheten ble det bestemt at rød- og blånissene skulle ha lik rett til Månetoppen, men det skal vise seg at avtalen ikke fungerer så lett i praksis!

Programskaperne
Det er Gudny I. Hagen som har skrevet manus til "Jul på Månetoppen". Hun har også vært manusforfatter til "Jul i Blåfjell" og "Amalies Jul".

Torunn Calmeyer Ringen står for regien, og Geir Bøhren og Bent Åserud har laget musikken.

Første episode: Nisseunger og grisunger
Storgrisen på Tuftegården, Goro, får grisunger i den første episoden av "Jul på Månetoppen". Det byr på uventet arbeid for Jentungen (Ulrikke Hansen Døvigen)

Jentungen og de andre rødnissene på Tuftegården må nå ut å se på at alle har det bra i stall og fjøs. Det skal etter hvert vise seg at det blir mye jobb for den ivrige nissejenta, som egentlig skal bruke tiden frem til jul til å nisse nissestreker.

I Blåfjell er det også 1. desember, og det betyr at blånissene våkner til liv etter høstsøvnen. Blågutten Storm (Frank Jørstad) våkner opp og vil ut og kjenne på blålufta!