Hopp til innhold
Info fra NRK

Jorden rundt på seks steg (4:6)

Uke 47 NRK1 lørdag 1. desember kl. 19.55

– Du kan si det var en litt annerledes husmorferie, sier Live Nelvik. Lørdag er det hun og Jenny Skavlan som skal til pers i fjerde episode av «Jorden rundt på seks steg».

Jorden rundt på seks steg - Jenny og Live

HER FÅR DE SE HVEM DE SKAL MØTE: Live Nelvik og Jenny Skavlan i serien «Jorden rundt på seks steg».

Foto: Fahil Anweri / Nexiko/NRK

To dager før hun skulle ut på tur til ukjente reisemål, fant Live Nelvik ut at hun ventet sitt tredje barn.

Sammen med Jenny Skavlan følger hun en kjede med bekjentskaper jorden rundt. Fra en gammel landsbyhøvding i fjellene i Lesotho, og helt fram til artisten Wyclef Jean i New York. Klarer de å løse oppgaven på seks steg?

To yngre kvinner på hver sin side av en eldre

FØRSTE STEG: Live Nelvik og Jenny Skavlan sammen med sitt «første steg», høvdingemamma Malabalang Mohapi i Lesotho.

Foto: Fahil Anweri / Nexiko/NRK

Gravid

På lista over forberedelser til reisen, sto malariatabletter. Dette er et preparat som ikke anbefales til gravide.

– Jeg skulle akkurat til å ta en malariatablett, men så tok jeg heldigvis en graviditetstest først, sier Live Nelvik, som dermed fant ut at hun var gravid like før de skulle reise.

– Jeg var usikker på om jeg skulle ringe min mann eller regissøren først, og valgte regissøren. Han tok det med knusende ro, sier hun.

En mann med kamera filmer to damer med caps i vannet

STRAND I CAPE TOWN: Hva er neste steg? Damene diskuterer hvor ferden bør gå videre for at de skal finne frem til Wyclef Jean i New York.

Foto: Fahil Anweri / Nexiko/NRK

Savnet barna

Graviditeten resulterte i at damene måtte holde seg unna områder med malaria og ziikafeber. Foruten det var graviditeten ingen hindring på tur.

– Vi var litt spente på hvordan det skulle gå med savn av barna og hørte rykter om at Ingrid Gjessing Linhave knakk allerede på dag to. Vi nådde et ultimat synkronsavn i Cape Town i Sør-Afrika, hvor vi simultangråt fordi vi savnet familien.

– Det som var unikt med denne reisen er alle menneskene vi traff. Man booker ikke en ferietur helt på samme måte. I dag er vi veldig glade begge to, for at vi dro på den turen. For en opplevelse!, sier Live Nelvik.

Tre unge mennesker på en strand

CAPE TOWN: På en strand i Cape Town møter Jenny Skavlan og Live Nelvik Theo Mbongwa.

Foto: Fahil Anweri / Nexiko/NRK

Om serien

Serien tester teorien «six degrees of separation». Ifølge teorien er vi alle koblet sammen gjennom maksimalt seks bekjentskaper, enda vi er snart åtte milliarder mennesker på jorden. Via en venn av en venn, på seks steg, kan du altså kobles sammen med hvem som helst på planeten.