Hopp til innhold
Info fra NRK

Jorden rundt på seks steg – episode 2

Uke 46 NRK1 lørdag 17. november kl. 19.55.

– Noe av det morsomste jeg har gjort, men også helt totalt forstyrrende for hode og kropp, sier Ingrid Gjessing Linhave.

kvinne og mann foran Djengis Khan-statue

JORDEN RUNDT: Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh foran Djengis Khan-statuen i Mongolia.

Foto: NEXICO/NRK

Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh er andre par ut i serien «Jorden rundt på seks steg».

– Vi kom til et punkt hvor vi var så trøtte og slitne at vi bare begynte å le. Og fra da av var alt gøy!, sier Ingrid Gjessing Linhave.

Dame sitter på gulvet

SLITNE: En morsom, men slitsom reise. På et tidspunkt var de så trøtte at de bare begynte å le. Her Ingrid Gjessing Linhave.

Foto: NEXIKO/NRK

Serien tester teorien «six degrees of separation». Ifølge teorien er vi alle koblet sammen gjennom maksimalt seks bekjentskaper, enda vi er snart åtte milliarder mennesker på jorden.

Via en venn av en venn, på seks steg, skal du altså kunne kobles sammen med hvem som helst på planeten.

Oppdraget

Midt i Mongolias steppelandskap får Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh oppdraget: De skal finne frem til den britiske superstjernen Stephen Fry. Herfra må de finne en tilfeldig person på landsbygda i Mongolia, som kan lede dem videre.

kvinne, mann og Djengis Khan-statuen i Mongolia

MONGOLIAS EVIGLANGE STEPPER: Her går de, Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh, på jakt etter første steg som til slutt skal koble dem sammen med Stephen Fry.

Foto: NEXIKO/NRK

Møtet med denne personen er startskuddet på en vill jakt gjennom flere verdensdeler, der Ingrid og Kåre Magnus forsøker å følge en kjede på maks seks bekjentskaper.

– Det er jo noe litt absurd i å komme et sted som dette, uten å ha lest seg litt opp på forhånd. Vi ante jo ikke hvor vi skulle. Så «poff», så sto vi der på disse eviglange steppene, sier Ingrid Gjessing Linhave.

Blanding av Danmark og månen

Hun beskriver Mongolias ørken som en blanding av flate Danmark, månelandskap og en slags reise tilbake i tid.

– Det var bitende kaldt, vinden skar i kinnene. Det er så flatt og lite vegetasjon rundt den rungende Djengis Khan-statuen at selv med varmegrader føltes det som 30 minusgrader. Det er noe ekstremt voldsomt med å stå der nede på bakken og se på denne enorme statuen i skinnende metall.

Hun beskriver folkene de møtte som «nydelig, høflige, rause og imøtekommende».

– Det var som om hele Mongolia er veldig godt oppdratt.

– Jeg har utrolig mange flotte minner fra denne turen. Og jeg er selvfølgelig ekstremt heldig som har fått oppleve alt dette, sier Ingrid Gjessing Linhave.