Hopp til innhold
Info fra NRK

Joik og duett i Stjernekamp

Joik er tilbake i Stjernekamp for tredje gang, etter to års opphold. De gjenværende artistene skal også synge duett med hver sin tidligere deltaker. Gjestedommere er Emil Kárlsen og Agnete Saba.

Stjernekamp - artister videre fra program 7

Alexandra Rotan, Bjørn Tomren, Carina Dahl og Jorun Stiansen gikk videre fra latinopop og vise i program 7. Nå blir de utfordret i joik og duett med en tldligere Stjernekamp-artist.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

NRK1 og NRK TV lørdag 16.. oktober kl. 19.50-21.35

Joik var sjanger i Stjernekamp for første gang i 2017 og var også med året etter, da den samiske artisten Ella Maria Hætta Isaksen gikk helt til topps i konkurransen. I fjor bidro også Vegard Bjørsmo med joik, da som egen sjanger.

– Joiken har bydd på noen av de sterkeste øyeblikkene i programmet og er en viktig del av Stjernekamp-historien. Vi er stolte over å ha bidratt til å løfte fram joiken og samisk kultur i beste sendetid på lørdagskveldene, sier NRKs prosjektredaktør for Stjernekamp, Mirja Minjares. Hun er glad for ha joik tilbake i programmet denne sesongen.

– Joiken er virkelig en spennende og flott utfordring for artistene, Det er en sjanger de nærmer seg med stor ærefrykt, sier hun.

Dommerpanelet

Den samiske kunstneren og artisten Emil Kárlsen fra Storfjord har vært mentor for artistene i joik. Han ble utnevnt som Riddu Riddu-festivalens unge kunstner i 2019 og ble nylig tildelt stipendet for Arctic Talent 2021.

Under direktesendingen sitter også den samiske artisten Agnete Saba i dommerpanelet. Hun har vært en framtredende artist i en årrekke og ble nummer to i Stjernekamps andre sesong, i 2013. I høst har vi møtt henne i serien «Agnete bruker stemmen», som følger henne på leting etter sin samiske identitet.

Les også: Agnete Saba og Emil Karlsen inn som joikedommere i Stjernekamp

Stjernekamp 2021 - duettpartnere program 8

Tilbake på Stjernekamp-scenen: Disse artistene bidrar i kveldens duetter. Fra venstre Ole Børud, Kim Rysstad, Adam Douglas, Adrian Jørgensen.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Duettpartnere

I andre del av sendingen skal artistene synge sammen med en tidligere Stjernekamp-deltaker de selv har valgt som duettpartner. Alexandra Rotan skal opptre med Adam Douglas (vinner i 2017), Bjørn Tomren med Ole Børud (nr. 3 i 2018), Carina Dahl med Adrian Jørgensen (nr. 4 i 2019) og Jorun Stiansen med Kim Rysstad (nr. 2 i 2019).

Program 8 - joiker og duetter

Her er joikene og duettene vi får høre denne kvelden, i endelig/nummerert rekkefølge.

Se hvordan du stemmer i slutten av artikkelen.

JOIK

1. Jorun Stiansen: Jearrat Biekkas

 • Artist: Ulla Pirttijärvi (2008)
 • Av: Nils-Aslak Valkeapää, Ulla Pirttijärvi

2. Carina Dahl: Viviann

 • Artist: Sofia Jannok (2013)
 • Av: Axel Olle Sigurd Andersson, Henrik Oja, Sofia Jannok, ViviAnn Labba

3. Alexandra Rotan: In Ge Mun Diede

 • Artist: Bárut & Inga Juuso (2011)
 • Av: Trad., Ánte Mihkkal Gaup

4. Bjørn Tomren: Sámi eatnan duoddariid

 • Artist: Nils-Aslak Valkeapää (1978)
 • Av: Nils-Aslak Valkeapää

DUETT

1. Jorun Stiansen & Kim Rysstad: Jackson

 • Artist; Johnny Cash & June Carter (1967)
 • Av: Billy Edd Wheeler og Jerry Leiber

2. Carina Dahl & Adrian Jørgensen: Treng dæ no (Need You Now)

 • Artist: Lady A (2009)
 • Av: Hillary Scott, Charles Kelley, Dave Haywood, Josh Kear

3. Alexandra Rotan & Adam Douglas: It's All Coming Back To Me Now

 • Artist: Céline Dion (1996)
 • Av: Jim Steinman

4. Bjørn Tomren & Ole Børud (There'll Be) Peace In The Valley (For Me)

 • Artist: Elvis Presley (1957)
 • Av: Thomas A. Dorsey (1937)

Akkreditering

Sendingene går direkte hver lørdag kl. 19.50-21.35 fra Screen Studios i Nydalen med publikum til stede i salen.

Ønske om akkreditering i sal eller presserom lørdag 16. oktober meldes inn til kommunikasjonsansvarlig Helene Amlie 951 00 299 senest i løpet av torsdag 14. oktober. Det blir mulighet for intervjuer og fotografering på scenen rett etter sending.

Slik stemmer du

Du kan avgi stemmer på to måter: Via nrk.no/stem (tre gratis stemmer) og via SMS (ubegrenset antall stemmer).

Stemmevinduet åpner først når alle låtene i begge sjangre er framført og programleder gir klarsignal. Programleder varsler også når avstemningen er avsluttet. Stemmer sendt før eller etter dette vil ikke telle med. Pass også på at du ikke ser på sendingen med forsinkelse.

Avstemning på nett: For å avgi tre gratis stemmer på nrk.no/stem må du først logge deg inn som NRK-bruker. Dersom du ikke har en bruker fra før, må du opprette en først - det er helt gratis.

Avstemning på SMS: Hvis du ønsker å avgi flere stemmer på en eller flere artister, sender du nummeret på din(e) favoritt(er) på SMS til 26600. Det koster kr 3,- per melding (pluss eventuell kostnad for å sende SMS, dersom du ikke har gratis SMS i ditt abonnement).