Hopp til innhold

Jeg mot meg - Premiere!

Uke 14 NRK1 mandag 4. april kl. 21.30

Åtte unge mennesker har gjennom egne videodagbøker dokumentert de psykiske utfordringene de står i. Dette er deres historie.

Jeg mot meg

Øverst f.v: Anders, Malin, Christopher og Eirin. Nederst f.v: Kira Helene, Karsten, Trine og Fredrik.

Foto: Andris Søndrol Visdal

Vi følger dem gjennom en periode på tre måneder og får innblikk i angst, depresjon, ensomhet, treningsforstyrrelser og rusproblemer. En gang i uken samles de til gruppesamtaler med psykolog Peder Kjøs, og sammen med ham forsøker de å løse problemene sine.

Jeg mot meg

Vi får se hvordan fastlåste situasjoner kan endre seg gjennom gruppesamtaler med psykolog Peder Kjøs.

Foto: Andris Søndrol Visdal

Personene vi møter

Vi møter Anders (18) fra Bjørkelangen i Akershus. Han har spise- og treningsforstyrrelser som hindrer ham i å leve det livet han ønsker.

Kira (23) fra Sarpsborg har ME og sliter med å akseptere sykdommen og seg selv. Problematiske familierelasjoner og streng oppvekst i Jehovas vitner var utfordrende i Kiras barndom.

Malin (23) fra Oslo er en svært kreativ jente med prestasjonsangst som knebler henne fra å gjøre det hun egentlig vil, nemlig å skrive.

Karsten (26) ble utsatt for et alvorlig seksuelt overgrep som 20-åring. Han har tydd til selvmedisinering med hasj, har avbrutt studier og livet står på mange måter på vent.

Christopher (20) fra Grimstad er IT-lærling i Forsvaret. Han opplever at livet kan være ensomt og tungt, og sliter med depresjon og søvnproblemer.

Trine (19) fra Oslo er russejente og klassisk «flink pike» med skyhøye ambisjoner. Hun er opprinnelig fra Bærum hvor hun opplevde mobbing og stort press. Trine har tre jobber, samtidig som hun skal ha 6-ere i alle fag for å komme inn på jussen. På innsiden føles det som alt rakner.

Fredrik (26) fra Bardufoss sliter med depresjon og angst, og har store vansker med både å håndtere og snakke om følelser. Han bruker fest og alkohol som et middel til å bedøve det som er vanskelig.

Eirin (19) fra Tjelta har PTSD (post traumatisk stress) som stammer fra vonde episoder i barndommen. Det gir seg utslag i stadige angstanfall. Hun har vansker med å være alene og stor frykt for å bli avvist. Eirin vil gjerne bli mer selvstendig og tørre å vise omverdenen hvem hun egentlig er.

Serien er i 8 deler og sendes mandager kl. 21.30