Jævla homo (1:5) Premiere!

Uke 38 NRK3 mandag 18. september kl 21.05. Alle episodene kommer på NRK TV kl. 07.00 samme dag.

NRK-journalist Gisle A. Gjevestad Agledahl utfordrer egne og andres forestillinger om skeive.

Gisle A. Gjevestad Agledahl

Med «Jævla homo» har Gisle A. Gjevestad Agledahl laget et personlig, journalisitsk prosjekt

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Genseren med «Jævla Homo»-trykk fikk overveldende respons denne våren. Kjente personer postet bilder av seg selv med genseren og #Jævlahomo i sosiale medier, og mer enn tusen gensere ble bestilt i NRKs nettbutikk. NRK P3-journalist Gisle A. Gjevestad Agledahl tok initiativet til kampanjen i arbeidet med å lage dokumentarserien «Jævla homo». Serien har premiere på NRK3 mandag 18. september, og alle kan episodene kan ses på NRK TV fra samme dag.

- De aller fleste nordmenn har null problemer med skeive, men likevel sier mange at de kan kjenne at noe skurrer når de for eksempel ser to menn kysse. Det er nesten så det skurrer for meg også, for vi er jo vokst og med at det er mann og kvinne som hører sammen – se på eventyrene du hørte som liten, filmene som går på kino eller musikken på radioen, sier Gisle A. Gjevestad Agledahl.

Gjennom de fem episodene tråkker Gisle inn i en ukjent verden for å få svar på alle spørsmålene han har. Hvorfor er det fortsatt vanskelig å være skeiv i Norge i 2017? Er det mulig å fri seg fra skammen over å være annerledes? spør Gisle i dette personlige, journalistiske prosjektet.

- Det har vært en lang og vanskelig reise. Jeg tror denne tematikken er sausa inn i fordommer og uvitenhet. Det var den i hvert fall for meg. "Jævla homo" er et forsøk på å rydde opp i det, sier Gisle.

Les mer: Overveldende respons på homo-kampanje

Les Gisles kronikk på NRK Ytring: Ingen er bare en «jævla homo»

Fem episoder

Episode 1: Skam
Er Gisle bare en jævla homo? Gisle later som om kjæresten heter Marte, får motstand når han leier en mann på gata og drar på homseklubb for første gang.

Episode 2: Femi
Er det så feil å være feminin? Gisle jakter ned en homofil mann i toppidretten, er på fotoshoot i heklet magetopp, og han skjønner hvorfor “femi” er et skjellsord.

Episode 3: Fistefest
Er skeiv sex bare lakk, lær og fisting? Gisle drar på sexklubb, sjokkeres av frigjorte Ulrik og prøver seg som småbarnsfar.

Episode 4: Alene
Hvor hører Gisle hjemme? Gisle setter folk i bås, danser med en gerilja-gruppe og får virkeligheten i fleisen i Karasjok.

Episode 5: Kamp
Klarer Gisle å bli fri? Gisle vil til bunns i hvorfor noen vil ham vondt, inviterer seg selv i bryllup og tar sine første, vaklende skritt i Pride-paraden.