Intet lys i tunnelen (1:2)

Uke 21 NRK1 mandag 19. mai kl. 22.00

En ung kvinne blir funnet død i en tunnel. Hun er voldtatt og kvalt med et hundebånd. Etterforskningen avdekker en rekke mørke tråder fra jentas fortid. Den todelte thrilleren ”Intet lys i tunnelen” er en historie om sex, kvinneundertrykkelse og mord, basert på en kriminaltoman av Marianne Peltomaa.

Intet lys i tunnelen

Vera Gröhn (Irina Björklund) etterforsker drapet på en ung jente. Den todelte thrilleren 'Intet lys i tunnelen' er en mørk historie om kvinneundertrykkelse, sex og vold.

Foto: YLE/Norvisjonen

Etterforskningen av drapet på Julia blir ledet av et team bestående av kriminaloverkonstabelen Vera Gröhn, hennes sjef og en eldre konstabel.

Offerets søster er lukket som en østers. Foreldrene kan ikke bidra med noen vesentlig informasjon om Julias omgangskrets eller vaner. Politiarbeidet nøster fram et antall mistenkte, men motivet er uklart. Så inntreffer et nytt drap med samme signatur som det forrige.

Kvinneundertrykkelse

Under arbeidet med saken støter Vera Gröhn på kvinneundertrykkelse i de mest ubehagelige former. Samtidig reagerer etterforskeren på hvordan hennes egen tenåringssønn håndterer sin gryende seksualitet. Mor og sønn havner på kollisjonskurs.

Intet lys i tunnelen

En ung jente blir funnet voldtatt og drept i en tunnel.

Foto: YLE/Norvisjonen