Hopp til innhold

Indiske somre (2:10)

Uke 16 NRK1 søndag 19. april kl. 21.25

Attentatet skaper bølger av uro i Shimla, og samfunnet preges av konspirasjoner og mistenkeliggjøring.

Indian Summers Ep 2

Cynthia (Julie Walters) jobber hardt for å koble Ralph (Henry Lloyd-Hughes) med den rike amerikaneren Madeleine for å sikre fremtiden hans i 'Indiske somre'.

Foto: Matt Brandon/Joss Barratt

Den dramatiske skyteepisoden skaper stor uro, og det blir innført portforbud for å få bukt med den påståtte terrortrusselen. En journalists ankomst skaper trøbbel for Ralph som på sin side forsøker å komme til bunns i bakgrunnen for attentatet.

Ian blir sjokkert når han får vite sannheten som onkelens finansielle problemer, mens Eugene og Cynthia samarbeider om å bringe Madeleine og Ralph tettere sammen.

Sarah blir mistenksom hva gjelder Alice og hennes fortid, og tar på seg rollen som detektiv for å finne den virkelige årsaken til hvorfor Alice flyttet til India.

Om serien

Det er sommeren i 1932. India drømmer om uavhengighet, men britene tviholder på makten. Ved foten av Himalaya ligger Shimla, et lite England hvor britiske maktmeglere hver sommer blir utplassert for å jobbe gjennom sommermånedene.

Handlingen er lagt i majestetiske omgivelser rundt te-plantasjene i Nord-India, og det er en mektig og lidenskapelig historie om det britiske imperiets fall og den spede begynnelsen av det moderne India – sett fra begge sider av saken. Men i hjertet av historien ligger et nett av lidenskap, rivalisering og konfrontasjoner mellom menneskene som ble brakt sammen denne sommeren som vil forandre alt.